Direct naar artikelinhoud

Vermiste Amerikaanse gevechtspiloot overleden

Twee F/A-18 gevechtsvliegtuigen.

Een Amerikaanse gevechtspiloot is overleden nadat zijn toestel gisteren was neergestort voor de kust van Japan. Over de doodsoorzaak van de militair is nog niets bekendgemaakt.

Kapitein Jake Frederick raakte vermist nadat zijn F/A-18C tijdens een oefening was neergestort. Hij gebruikte zijn schietstoel om het toestel te verlaten. Een ander F/A-18 gevechtsvliegtuig dat naast Frederick vloog, bleef in de regio tot het toestel moest teruggkeren omdat het zonder brandstof dreigde te vallen, zo deelden de autoriteiten mee.

Zowel Japanse als Amerikaanse reddingsteams gingen naar de piloot op zoek, maar de hulp kwam uiteindelijk te laat. Zijn lichaam werd teruggevonden door een Japans marineschip.

De Amerikaanse strijdkrachten hebben tot dusver weinig losgelaten over het neerstorten van de straaljager. "Hij is overleden," liet de Amerikaanse marine vandaag weten in een verklaring. "We zullen meer publieke informatie vrijgeven na een tijdspanne van 24 uur. Onze innige deelneming voor de familie en vrienden van de piloot. De oorzaak van de crash is nog onduidelijk."