SERIE A. Nainggolan bezorgt AS Roma volle buit, Milanese topper onbeslist

AS Roma heeft zaterdag op de twaalfde speeldag in de Serie A met 1-2 gewonnen op bezoek bij Atalanta Bergamo. Radja Nainggolan scoorde de winning goal vlak voor de rust. Juventus had geen moeite met Lazio. Leider Juve won met 0-3 en blijft aan de leiding. De Milanese derby eindigde op 1-1, na twee fraaie goals.

maj, jtp

Radja Nainggolan was nog maar eens beslissend voor de Romeinen. Na 42 minuten zette de Rode Duivel de 1-2 eindstand op het scorebord in het Atleti Azzurri, zijn tweede competitiedoelpunt van het seizoen. Roma was in de eerste minuut al op achtervolgen aangewezen, na een doelpunt van Moralez (1-0). Twee minuten later liep Nainggolan tegen een gele kaart aan. Na 23 minuten zorgde Ljajic voor de gelijkmaker.

Juventus heeft met gemak afstand genomen van Lazio Roma. In de 24e minuut zette Pogba de 0-1 op het bord na een messcherpe counter. Met drie passes stak Juventus het veld over, Pogba miste op aangeven van Tevez niet. In de tweede helft stond Tevez zelf aan het kanon. Marchisio zette zich goed door op rechts en behield goed het overzicht. Hij bediende Tevez aan het halve maantje, de Argentijn krulde het leer voorbij doelman Marchetti: 0-2. Iets na het uur zorgde Pogba met zijn tweede van de avond voor de 0-3 eindstand. Juve maakte de wedstrijd vol met tien man na een tweede gele kaart voor Padoin, maar kwam niet meer in de problemen.

In de stand blijft Roma met 28 punten achtervolgen op leider Juventus, dat 31 punten heeft.

Milanese derby ziet mooie doelpunten

De Milanese derby tussen AC Milan en Inter eindigde onbeslist. In een flauwe wedstrijd waren twee bijzonder fraaie doelpunten de enige lichtpuntjes. Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Lees hier het uitgebreide verslag van die wedstrijd.

Gillet verliest, Napoli gelijk

Torino zit stilaan in slechte papieren. Tegen Sassuolo verloor het al voor de tweede week op rij en staat nu op een vijftiende plaats, slechts 3 punten boven een degradatieplaats. Dat heeft Torino echter aan zichzelf te danken. In de eerste helft kreeg het namelijk een strafschop na een fout van Cannavaro, maar Sanchez trapte op keeper Consigli. Aan de overkant leek Gillet lange tijd op weg naar een clean sheet, maar in de 87e minuut vloerde Floro dan toch de Rode Duivel, voldoende voor de winst.

Napoli, nog zonder de geblesseerde Mertens, gaf de overwinning nog uit handen tegen Cagliari. Higuain en Inler zetten Napoli in de eerste helft op voorsprong, Ibarbo scoorde de aansluitingstreffer nog voor de rust. Kort na de rust maakte Farias de 2-2, maar op het uur zorgde de Guzman voor een 3-2 voorsprong. Vijf minuten later maakte Farias er echter 3-3 van. Spektakel troef in Napels, maar geen winnaar. Napoli blijft wel op de derde plaats, maar ziet Roma en Juventus uitlopen.