© REUTERS

LIGUE 1. Batshuayi scoort eerste doelpunt en wint, Monaco speelt gelijk

Op de veertiende speeldag in de Ligue 1 heeft Michy Batshuayi eindelijk zijn eerste doelpunt beet. In de topper tegen Bordeaux viel Batshuayi in de tweede helft in. Kort voor tijd stond hij op de goede plaats om een rebound binnen te duwen. Monaco kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Caen. PSG staat voorlopig voor het eerst dit seizoen alleen aan de leiding na een moeizame 2-3-overwinning op het veld van Metz.

maj, jtp

Marseille blijft aan de leiding in Frankrijk. In de topwedstrijd tegen Bordeaux kwam Marseille na 55 minuten op achterstand na een doelpunt van Touré, maar Lemina zette kort daarna orde op zaken met de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd zorgde Gignac voor de 2-1 voorsprong met zijn elfde treffer van het seizoen. Michy Batshuayi, na 72 minuten ingevallen, stond in de 89e minuut op de goede plaats. Keeper Carrassco lostte een ver schot, de bal viel in de voeten van Batshuayi die niet twijfelde en de 3-1 eindstand op het bord zette. Het eerste doelpunt van het seizoen voor de Rode Duivel.

Monaco kan niet meer winnen

Monaco weet niet meer wat winnen is. De Monegasken speelden al drie wedstrijden op een rij gelijk, en ook tegen Caen kon het niet winnen. Monaco kwam nochtans in de vijfde minuut op voorsprong na een own-goal van Imorou, maar in de tweede helft zorgden Koita en een own-goal van Kondogbia voor een 1-2 voorsprong voor Caen. Een kwartier voor tijd zorgde Moutinho alsnog voor een 2-2 gelijkspel. Bij Monaco stond Ferreira-Carrasco 90 minuten op het veld.

Gillet speelt gelijk

Guillaume Gillet speelde de hele wedstrijd bij de Corsicanen van Bastia. Ndri Romaric (ex-Beveren) mocht na 69 minuten invallen, maar ook de Ivoriaanse international vond de weg naar de netten niet. Met veertien punten uit evenveel wedstrijden staat Bastia voorlopig vijftiende in de Ligue 1. Lyon is derde met 27 punten.

PSG wint bij zwart beest

De eerste overwinning voor PSG op het veld van Metz in 11 jaar kwam er niet zonder slag of stoot. De Franse landskampioen kwam al snel 0-2 voor dankzij een vroeg doelpunt van Javier Pastore en een owngoal van Gaetan Bussmann. Maar vlak na de pauze kreeg de thuisploeg twee strafschoppen. Modibo Maiga zette twee elfmeters in vier minuten om: 2-2.

PSG werd negen minuten voor het einde gered door een scherpe counter, afgewerkt door de Argentijn Lavezzi. Zo blijven de Parijzenaars ook na veertien speeldagen ongeslagen. Dankzij de vijfde competitiezege op een rij springt het voorlopig zelfs over Marseille naar de leiding van de Ligue 1.