Israëlische schuilkelder omgetoverd tot gok- en drugshol

© BELGA

In Israël is een schuilkelder, bedoeld om burgers een veilig onderkomen voor Palestijnse raketbeschietingen te bieden, omgevormd tot een illegale speelzaal met alcohol en zelfs een cannabisplantage. De Israëlische politie deed de ontdekking donderdagochtend, zo maakte ze bekend.

De bewoners van het zuiden van Israël kunnen terecht in die schuilkelders om voor beschietingen vanuit de Gazastrook te schuilen. De onderkomens zijn voor iedereen beschikbaar en hebben water- en elektriciteitsvoorzieningen.

In Kiryat Gat, een 20-tal kilometer ten noordoosten van de Gazastrook, troffen politieagenten in een betonnen, ondergrondse schuilplaats spelborden, jetons, flessen alcohol en een kilo marihuana aan die ter plaatse in zelfgebouwde serres was gekweekt. Dat blijkt uit een video van de huiszoeking die de politie gemaakt had.

'We maken een moeilijke periode mee, tijdens dewelke miljoenen mensen verplicht worden te wonen en slapen in deze onderkomens', aldus politiewoordvoerder Louba Samri. 'Stel u maar eens voor dat in geval van alarm uw gemeentelijk onderkomen omgevormd is in een illegale speelzaal en drugslabo.'

Een vijftigjarige landbouwer is opgepakt. Hij is eigenaar van het terrein waarop het onderkomen is gebouwd. 'Al het materiaal' behoort zijn zoon toe, zei hij aan de speurders volgens Samri. Die verduidelijkte niet wat de intentie van de politie jegens die zoon is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen