© AP

Paul Gascoigne zoekt voetbalgeluk bij Engelse amateurclub

De Engelse levende voetballegende Paul Gascoigne heeft een aansluitingskaart ondertekend bij de Engelse amateurclub Abbey FC. Dat meldde Chris Foster, de trotse trainer van de club, donderdag.

jvh

Foster is al jaren taxichauffeur in de omgeving van Bournemouth en speelde al langer met het idee om ‘Gazza’, een van zijn vaste klanten, bij zijn team te laten tekenen. Telkens hij met het voorstel op de proppen kwam, veegde de voormalige topvoetballer het echter van tafel. ‘Enkele weken geleden stapte Gascoigne terug in de taxi nadat we gestopt waren om een pakje sigaretten te kopen’, startte Chris Foster zijn verhaal. ‘Ik schoof hem onmiddellijk het contract onder de neus en zonder veel aarzelen zette hij zijn handtekening. Ik voelde me zo gelukkig als een kind van veertien jaar. ‘Gazza’ mag meteen meespelen van mij. Als hij wil, mag hij zelfs in doel plaatsnemen. Het zou voor ons een eer zijn.’

Het is echter maar de vraag of de 47-jarige Gascoigne zich daadwerkelijk nog eens op een voetbalveld zal wagen. De voormalige middenvelder van onder andere Newcastle, Tottenham, Lazio Rome en Glasgow Rangers kampt immers al jaren met een zware alcoholverslaving en werd vorig jaar nog in een Amerikaanse ontwenningskliniek opgenomen. Zijn dronken uitspattingen brachten hem al meermaals in de problemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal