© Kioni Papadopoulos

© Kioni Papadopoulos

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stad sluit café waar Afrikaanse vrouwen zich moesten prostitueren

De burgemeester besliste om een café aan de Oudemansstraat te sluiten wegens mensenhandel. Het café moet gedurende drie maanden dicht. De beslissing wordt ter kennisgeving voorgelegd aan de gemeenteraad.

ph

De politie had informatie over mensenhandel en prostitutie in een café in de Oudemansstraat, in het Schipperskwartier. Er werden twaalf Afrikaanse vrouwen aangetroffen die illegaal in het land verbleven. Zij droegen allemaal veel make-up en seksueel provocerende kledij. De politie vond in alle handtassen van de vrouwen condooms en busjes glijmiddel.

Andere vaststellingen en camerabeelden bevestigden dit vermoeden. Zo stelde politie vast dat Afrikaanse vrouwen er werden opgepikt. Bovendien vond de politie in het verleden al schaars geklede Afrikaanse vrouwen die illegaal in het land verbleven in het café. Sommigen van hen hadden geen of valse documenten bij en waren erg zenuwachtig.

Afrikaanse vrouwen worden naar België gelokt met het oog op een beter leven. Ze moeten de hoge reiskosten afbetalen aan een pooier door zich te prostitueren. Zij en hun familie worden bedreigd met voodoo-rituelen.

Volgens artikel 134quinquiens van de Nieuwe Gemeentewet kan de burgemeester een publiek toegankelijke inrichting sluiten als er ernstige aanwijzingen zijn dat er mensenhandel plaatsvindt. De sluiting mag de termijn van zes maanden niet overschrijden.

Omdat er voldoende aanwijzingen zijn dat in het café prostitutie in de vorm van mensenhandel plaatsvindt, beslist de burgemeester om het café, volgens artikel 134quinquies van de Nieuwe Gemeentewet, gedurende drie maanden te sluiten. Dit besluit wordt ter kennisgeving voorgelegd aan de gemeenteraad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER