Zo drukt Matthias Schoenaerts zijn stempel op Oostende

De mural van Zenith © Arne Deboosere

De mural van Zenith © Arne Deboosere

thumbnail: De mural van Zenith
thumbnail: De mural van Zenith

In Oostende kan je dezer dagen je ogen uitkijken op het kunstenfestival ‘The Crystal Ship’. Ook de bijdrage van acteur Matthias Schoenaerts is nu helemaal af.

edm

Het streetartfestival 'The Crystal Ship’ in Oostende bracht het Antwerpse graffiticollectief Buck na twintig jaar weer samen. In de jaren negentig vonden Chase, Bué The Warrior en Zenith (de schuilnaam van Matthias Schoenaerts) elkaar in streetart. De eerste twee gingen op dat elan verder, terwijl Schoenaerts zijn geluk ging zoeken in de filmwereld.

‘The Crystal Ship’ bracht de drie vrienden echter weer samen en gaf hen elk een canvas in de woonwijk aan de Dokter Eduard Moreauxlaan. Terwijl de murals van Chase en Bué al langer af waren, was het nog wachten tot Schoenaerts tijd vond in zijn drukke agenda om zijn muur van een laatste likje verf te komen voorzien.

Dat schilderen deed hij vooral wanneer de rest van de wereld sliep, zeiden zijn kompanen eerder in een interview met deze krant. ‘Matthias komt, zoals ­Batman, vooral ’s nachts langs. Neen, niet omdat hij bang is om herkend te worden, hij heeft het gewoon te druk overdag. Streetart is zijn passie als hij er tijd voor heeft.'

© Ian Cox

© Ian Cox