© bfs

Drie maanden voorwaardelijk voor dood van motorrijder

De vrouw die op 5 augustus van vorig jaar het dodelijk ongeval veroorzaakte waarbij motorrijder Bjorn Zaman (38) uit Tielrode omkwam, is door de politierechtbank in Sint-Niklaas veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

bfs

Bestuurster R.V. (52) uit Destelbergen kreeg ook negen maanden rijverbod en een boete van 600 euro. Ze moet ook opnieuw slagen voor alle proeven.

Bjorn Zaman werd aangereden toen hij met zijn motor in de Orlaylaan reed. R.V. sloeg ter hoogte van de Tekenaars-laan met haar auto linksaf en gaf volgens de verkeersdeskundige geen voorrang aan het verkeer dat uit de tegenovergestelde richting kwam. Zaman kon de auto van R.V. niet meer ontwijken en overleefde de klap die daarop volgde niet.

Volgens de advocaat van V.R werd haar zicht belemmerd door de haag op de middenberm. De raadsman haalde ook enkele verklaringen van getuigen aan die Zaman kort voor het ongeval een ‘wheelie’ en ander gevaarlijk rijgedrag hadden zien vertonen. Toch oordeelde de rechter dat de vrouw volledig aansprakelijk was voor het ongeval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER