© Patrick Van Dyck

Berlaarse burgemeester verbiedt vuurwerk op 40ste Avondfeest

Bezoekers van het Berlaarse Avondfeest moeten het dit jaar zonder het traditionele vuurwerk stellen. De weersomstandigheden dwingen de burgemeester om de jaarlijkse show af te gelasten.

Chris Van Rompaey

Op en rond het dorpsplein vindt op zaterdag 24 juni vanaf 19u het Avondfeest plaats. Dat volksfeest wordt traditioneel afgesloten met een vuurwerkshow. “Dit jaar moeten we noodgedwongen met die traditie breken. De aanhoudende droogte en hitte doen het brandgevaar fel stijgen”, zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V).

“Ik heb de situatie deze week samen met de brandweer opgevolgd en uiteindelijk besloten dat het vuurwerk annuleren de enige juiste beslissing is. Jammer, zeker omdat dit jaar net de veertigste editie is, maar de veiligheid van de bezoekers en onze inwoners primeert boven alles.”

“Maar ook zonder vuurwerk blijft het ons Avondfeest een niet te missen activiteit voor alle Berlaarnaars. Voor deze feestelijke editie investeerden we namelijk extra in de rand- en straatanimatie: een springkastelenpark, een reuzetrampoline, een klimtoren met deathride, een rondtrekkende dixieband, een komisch duo, een cadeautjesteam, prachtige steltenfeeën … Verveling is zaterdag geen optie!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER