Dode na aanrijding tegen gevel café

© BFM

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het ongeval met twee wagens dat zaterdagavond in de Antwerpse Stuivenbergwijk aan het kruispunt van de Lange Beeldekensstraat en de Pothoekstraat plaatsvond, heeft een zware tol geëist. Twee auto's geraakten betrokken bij een aanrijding. Een van de wagens kwam al slingerend tot stilstand tegen de gevel van café De Reiger en reed daarbij twee mannen die op het voetpad stonden aan. Een van hen, een man van 50 is in de loop van de avond aan zijn verwondingen bezweken. De tweede man (39) is zwaargewond en vecht nog steeds voor zijn leven.

Bap, lbo

In een van de twee wagens, een Opel Corsa, raakte de berstuurster en haar twee dochters lichtgewond. De vier inzittenden van de andere wagen, een Volkswagen Golf, zijn meteen na de aanrijding weggevlucht; hun wagen lieten ze achter. Twee van hen boden zich nadien wel aan bij de politie. Aanvankelijk zeiden ze dat ze eerder op de avond met een mes waren bedreigd en dat hun auto zo werd gestolen, maar al snel vielen ze door de mand. Het bleek wel degelijk om twee van de vier inzittenden van de Volkswagen Golf van de aanrijding te gaan.

Zaterdagavond kon ook nog de bestuurder van de Volkswagen worden opgspoord. Hij bleek opgenomen in het Augustinusziekenhuis met verwondingen aan het hoofd en de voet. Hij kon nog niet worden verhoord. Ook de vierde inzittende werd intussen geïdentificeerd.

Gevel gestut

De brandweer kwam ter plaatse voor nazicht van de stabiliteit van de gevel, die was zwaar beschadigd. Er werden een aantal stutwerkzaamheden uitgevoeren om verdere onheil te voorkomen. In het café raakte niemand gewond.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen