Zo word je toch een ochtendmens

© Shutterstock

Wie maar niet kan geloven dat er zoiets bestaat als 'de ochtendstond heeft goud in de mond' en de start van de nieuwe dag zo lang mogelijk wil uitstellen, kan dankzij deze eenvoudige tips van The Huffington Post zijn ochtenden toch iets aangenamer maken en vol goede moed de dag beginnen.

kvd

Kies de juiste kleur

De kleur in je slaapkamer kan een invloed hebben op je nachtrust en op je manier van wakker worden. Experts raden vooral aan om te kiezen voor tinten van geel, groen en oranje, omdat die zouden zorgen voor energie en concentratie.

Laat het zonlicht binnen

Om opgewekt wakker te worden, zorg je er best voor dat je gewekt wordt door natuurlijk licht. Dat kan je doen door je bed zo te plaatsen dat je zicht hebt op het raam of door de gordijnen open (of halfopen) te laten wanneer je gaat slapen.

Beperk het aantal schermen en elektronische apparaten in je slaapkamer

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je 's morgens beter uit je bed kan. 's Avonds laat nog lang vanuit je bed televisie kijken kan echter je nachtrust verstoren, waardoor je minder opgewekt aan de ochtend zal beginnen. Onderzoek heeft aangetoond dat het blauwe licht van elektronische apparaten een negatieve invloed heeft op je slaap en je deze dus beter kan vermijden voor het slapen gaan.

Stel een 'wake-up'-playlist samen

Wakker worden met je favoriete muziek kan je dag goed doen beginnen. Verander je traditionele alarm met snooze-functie in een afspeellijst die je vrolijk maakt en die je de moed geeft om op te staan.

Zorg voor zo weinig mogelijk stress 's morgens

Op een doordeweekse ochtend kan elke extra taak voor wat meer stress zorgen en dus je dag niet aangenaam laten beginnen. Bepaalde ochtendtaken zijn uiteraard onvermijdelijk, maar je kan ervoor zorgen dat je bepaalde dingen niet meer moet doen tijdens je ochtendroutine: leg je kleren 's avonds al klaar, smeer je boterhammen op voorhand, zorg dat je spullen voor het werk al klaarstaan, etc. Maak hier een routine van en je zal zien dat je ochtenden rustiger zullen verlopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer