Direct naar artikelinhoud

Politie Manchester voert gecontroleerde ontploffing uit, gearresteerde vrouw weer vrijgelaten

Kinderen brengen bloemen naar St. Anns Square in Manchester.

De politie van Manchester heeft afgelopen nacht een gecontroleerde ontploffing uitgevoerd tijdens een huiszoeking in het zuiden van de stad. Dat gebeurde in het kader van het onderzoek naar de aanslag van maandagavond in de Manchester Arena. De vrouw die eerder in de nacht werd opgepakt, werd intussen weer vrijgelaten. Er zitten nu nog zes mannen vast.

"Vanmorgen hebben we een huiszoeking verricht in de wijk Moss Side, waarbij een gecontroleerde explosie plaatsvond", deelde de politie rond halvier Belgische tijd op Twitter mee. Wat later werd ook meegedeeld dat de vrouw die gisterenavond werd gearresteerd in het noorden van Manchester, weer werd vrijgelaten. "Nieuwe update: de vrouw die in Blackley gearresteerd werd in verband met de aanslag in de Manchester Arena werd vrijgelaten zonder aanklacht."

Verhoor
De zes mannen die in het kader van het onderzoek werden gearresteerd in het Verenigd Koninkrijk worden nog altijd vastgehouden voor verhoor. Op één na gebeurden de arrestaties allemaal in de buurt van Manchester. De vader en de broer van de vermoedelijke dader Salman Abedi werden in Libië gearresteerd.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Nieuw beeldmateriaal

SkyNews heeft intussen beeldmateriaal vrijgegeven van de dader terwijl hij afgelopen vrijdagavond in het winkelcentrum Arndale in Manchester de blauwe rugzak kocht waarin hij de explosieven verborg die hij na het concert van Ariana Grande liet afgaan.

Maandagavond blies Abedi zichzelf op in de foyer van de Manchester Arena, net aan het einde van het concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande. Daarbij vielen 22 doden en 64 gewonden.


Twitter bericht wordt geladen...

Lees ook

Geselecteerd door de redactie