© AFP

© REUTERS

1 / 2
thumbnail: null

FC Barcelona heeft zich met bijzonder veel moeite herpakt van de verloren bekerfinale tegen Real Madrid. Barcelona won zondagavond de topper tegen Athletic Bilbao - de vierde in de stand - met 2-1. Messi besliste de match met een vrije trap. De Catalanen wippen over Real Madrid naar de tweede plaats, maar hebben een match meer gespeeld.

md

FC Barcelona had de uitschakeling in de Champions League en het verlies in de bekerfinale tegen aartsrivaal Real Madrid duidelijk nog niet verteerd. De regerende landskampioen worstelde met zichzelf in de eerste zeventig minuten van de match. In de eerste helft vielen er geen doelpunten. Beide teams raakten wel het doelhout. Eerst raakte Aduriz met een heerlijke retro de paal, niet veel later trapte Sanchez voor Barcelona op de lat.De tweede helft begon dramatisch voor de thuisploeg. Aduriz trapte de bal in de rechterhoek na mistasten op het middenveld van Barcelona: 0-1. Lionel Messi vond alweer zijn draai niet en miste enkele opgelegde kansen. Gelukkig stond het vizier van Pedro wil op scherp. Hij maakte in de 72ste minuut gelijk. Dat doelpunt inspireerde Messi eindelijk. Twee minuten later borstelde de Argentijn de 2-1 over het muurtje in de benedenhoek. In de slotfase ontsnapte Barcelona nog aan de 2-2. Camp Nou sloeg een zucht van opluchting. Aan de ongeziene reeks van drie nederlagen op een rij komt eindelijk een einde. Barcelona klimt over Real Madrid naar de tweede plaats. Het telt twee punten meer dan Real, maar heeft ook een match meer gespeeld. Atletico Madrid blijft alleen leider met vier punten meer dan Barça. Uitslagen

Atletico Madrid - Elche 2-0Osasuna - Valencia 1-1Levante - Getafe 0-0Real Sociedad - Espanyol 2-1Almeria - Celta de Vigo 2-4Vallecano - Real Betis 3-1 Sevilla - Granada 4-0Barcelona - Bilbao 2-1Malaga - Villarreal maandagReal Valladolid - Real Madrid 7 meiBekijk hier het klassement.