© Pedro Bras/facebook

FOTO. Brandweermannen werken dag en nacht om vlammenzee te stoppen

Portugal heeft te maken met één van de grootste tragedies uit de recente geschiedenis. Gigantische bosbranden hebben tot nu toe al meer dan zestig mensenlevens geëist. Zo’n 1.700 brandweermannen zetten er zich dag en nacht in om de vlammenzee te stoppen. En hun eindeloze inzet eist intussen zijn tol. Dat is te zien op een foto die een Portugese brandweerman deelde op Facebook.

nadb

Op het beeld - dat intussen viraal gaat - is een groepje uitgeputte brandweermannen te zien. Ze rusten uit op een grasveldje nadat ze urenlang gewerkt hebben om de gigantische brand in de gemeente Pedrógão Grande te blussen. Dertien mannen liggen neer voor een pauze van 25 minuten.

“Na een volle dag en een hele nacht werken namen we een pauze van 25 minuten bij de rivier”, schreef brandweerman Pedro Bras boven zijn foto. “Je kunt zien dat de lucht nog vol rook hangt.”

“De brandweermannen hebben alles gedaan wat ze konden en een aantal van hen is ernstig gewond geraakt”, zei de Portugese premier Antonio Costa eerder nog.

Volgens de krant El Mundo hebben veel mensen intussen hun dankbaarheid en steun voor de brandweermannen uitgesproken onder de foto op sociale media.

© Pedro Bras/Facebook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER