Echtgenoot van slachtoffer haalt uit naar politie Manchester: “Nog steeds mijn vrouw niet mogen begroeten”

Steve Howe verloor zijn vrouw Alison (45) bij de aanslag in Manchester. Maar dat nieuws kreeg hij pas officieel bevestigd na 18 lange uren wachten. Intussen heeft de man zijn echtgenote nog steeds niet officieel kunnen identificeren. En dat neemt hij de politie erg kwalijk.

jdb

Maandagavond, iets na halftwaalf. Salman Abedi blaast zich op aan de uitgang van de Manchester Arena. Bij de explosie komen 22 mensen om het leven. Onder wie ook Alison Howe (45). Zij stond er haar dochter op te wachten die net het concert van Ariana Grande had bijgewoond.

Het was rond dat moment dat Steve Howe een hysterisch telefoontje kreeg van zijn dochter Darcie. “Ze vertelde me dat ze niet tot bij haar moeder geraakte”, zegt Howe aan de nieuwszender Channel 4.

“In heb nadien direct contact opgenomen met een vriend, die me kon vertellen waar de explosie precies had plaatsgevonden. Darcie had me ook al verteld waar haar mama precies stond te wachten. Ik vreesde dus direct het ergste”, vertelt Steve.

LEES OOK. Alles over de aanslag in Manchester

De man aarzelde geen seconde en sprong in de wagen om zijn dochter op te pikken. Nadien bezochten hij verschillende ziekenhuizen in de buurt, in de hoop nieuws te vinden over zijn vrouw.

© AFP

Op een bepaald moment kreeg Steve te horen dat de nabestaanden moesten verzamelen in het stadion van Manchester City. Maar eenmaal daar aangekomen, waren de hulpdiensten heel karig met informatie. “We zijn dan maar terug naar huis gekeerd. Waar we geen enkel telefoontje kregen. Niemand gaf ons nieuws.”

Geen identificatie

Het was pas daags nadien, na 18 lange uren wachten, dat er eindelijk agenten kwamen aankloppen. Met de boodschap dat zijn vrouw overleden was. “Ik heb die nacht geen oog dichtgedaan. Welk beeld zou ik te zien krijgen bij haar identificatie? Hoe erg is ze toegetakeld? Maar probeer me erover te zetten. Ik zal sowieso langsgaan.”

Maar de formele identificatie heeft tot dusver nog niet plaatsgevonden. En dat knaagt ontzettend aan de man. Hij neemt de politie kwalijk dat hij lang moest wachten op nieuws over zijn vrouw en dat hij haar nog steeds niet heeft mogen begroeten.

De politie van Manchester verdedigt zich daartegen. “We doen ons uiterste best om in deze moeilijke omstandigheden de best mogelijke bijstand te verlenen aan de getroffen families”, klinkt het in een mededeling.

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen