“Usain Bolt is de Mohamed Ali van de atletiek”

© Photo News

Sebstian Coe ziet Usain Bolt als de allergrootste superster van de atletiek, zoals Mohamed Ali is voor de bokswereld. Dat zei de voorzitter van de internationale atletiekfederatie IAAF bij het afscheid van Bolt van het Jamaicaanse publiek zondag in Kingston.

Zijn uitstraling kent geen gelijke in de geschiedenis van onze sport, en zelfs in de sport in het algemeen. Alleen met Mohamed Ali kan je hem misschien vergelijken. Ik plaats hen in dezelfde categorie”, aldus Coe zondag. Bolt neemt in augustus afscheid van de sport, maar afgelopen weekend liep hij al zijn laatste wedstrijd op Jamaicaanse bodem. Hij won in Kingston de 100m in een bescheiden 10.03.

Coe denkt dat Bolt het juiste moment heeft uitgekozen om zijn spikes aan de haak te hangen. “Het is veel beter dat de mensen je vragen waarom je al stopt, dan dat ze binnen drie jaar vragen waarom je niet eerder gestopt bent. Hij heeft niks meer te bewijzen en draait al mee sinds zijn wereldtitel bij de junioren in 2002, dat is een hele periode.”

© EPA

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen