© PN

© Belga

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Missers Benteke breken Liverpool in 122e minuut bijzonder zuur op

Liverpool is in de replay van de vierde ronde van de FA Cup uitgeschakeld door West Ham. Simon Mignolet slikte in de 122e minuut een fataal tegendoelpunt van Angelo Ogbonna. Christian Benteke speelde een bedrijvige match in de aanval van Liverpool, maar miste enkele grote kansen.

md

De toeschouwers in Upton Park kregen een geweldige match voorgeschoteld. Bij Liverpool kreeg Christian Benteke nog eens zijn kans in de punt van de aanval. De Rode Duivel toonde zich voorin erg bedrijvig en maakte het de West Ham-verdediging bijzonder lastig. Het vizier van Benteke stond echter niet op scherp. En ook de andere aanvallers lieten kansen liggen. Voor de pauze troffen beide teams twee keer de paal.

Vlak voor de pauze werd Simon Mignolet toch één keer gevloerd. Michail Antonio kreeg de veel ruimte aan de tweede paal en plaatste de bal met een knappe volley onhoudbaar voor Mignolet in de bovenhoek. Liverpool reageerde meteen na de pauze. Coutinho schoof de verdiende gelijkmaker op een vrije trap onder het muurtje in de linkerbenedenhoek. In een boeiende tweede helft werd er niet meer gescoord. Vooral omdat Benteke de missers bleef opstapelen en invaller Divock Origi - eindelijk terug na een lange blessure - te weinig wedstrijdritme had om al te flitsen.

Verlengingen dus en daarin kon het alle kanten op. Zowel West Ham als Liverpool kregen voldoende kansen om de match te beslissen, maar Darren Randolph en Simon Mignolet hielden hun netten schoon. Tot de 122e minuut. Op de allerlaatste vrije trap van de wedstrijd toornde Angelo Ogbonna boven alles en iedereen uit en kopte hij de winning goal binnen. Een koude douche voor Mignolet, Benteke en Origi.

Bekijk hier de opstellingen en belangrijkste fases.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal