Njet voor jaarmarktloop

Slecht nieuws voor de werkgroep die de jaarmarktloop op 19 september in Mortsel-Dorp wil inrichten. Het stadsbestuur verleent geen vergunning. Het loopfeest ‘Mortsel Loopt’ vindt wél plaats, op zondag 21 september op en rond het Stadsplein.

Jan Timmermans

Vorig jaar verhuisde het stadsbestuur de populaire jaarmarktloop van Mortsel-Dorp naar het Stadsplein en de omgeving van Fort 4. Het loopevent kreeg de naam ‘Mortsel Loopt’ mee, maar stootte meteen ook op het nodige verzet. Vandaar dat Walter Duré namens Groen in de raadszitting van mei ervoor pleitte om de stratenloop weer naar zijn oorspronkelijke omgeving terug te brengen. Zijn pleidooi vond geen gehoor, waarna Duré met de werkgroep ‘Jaarmarktloop’ officieel een vergunning aanvroeg om alsnog de loop te organiseren op 19 september. Zopas volgde dus een negatief antwoord. “We krijgen geen toelating”, zucht Duré. “De stratenloop is onlosmakelijk gekoppeld aan de jaarmarkt en de kermis in Mortsel-Dorp. Wij blijven proberen om onze stratenloop opnieuw naar Mortsel-Dorp te brengen.”

Lieve Voets, schepen voor Sport (N-VA): “Vorig jaar haalden we na de verhuis naar het Stadsplein eenzelfde aantal deelnemers ondanks een zekere boycot van het dorp. Twee lopen organiseren binnen de stad kan logistiek en organisatorisch niet binnen één weekend. En omwille van de officiële Vlaamse Veldloopweek, waar we heel wat steun van krijgen, is het niet zo evident om als stad zomaar een andere datum te prikken. Het staat Groen volledig vrij een loop in het dorp te organiseren. Zij het dan wel buiten deze periode.”

Seppe SLAETS

Foto Dirk Van de Velde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER