© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

De kat die zo dik is dat ze amper kan bewegen

Sprinkles, een verwaarloosde Amerikaanse kat, weegt maar liefst 15 kilo. Door haar zwaarlijvigheid kan ze nauwelijks bewegen. Hulpverleners vergelijken het overgewicht van de kat met dat van een mens die zo’n 300 kilo zou wegen.

skn

Een familie uit Sea Isle City in New Jersey die niet langer voor het dier kon zorgen overhandigde de kat aan het huisdierenreddingsteam ‘SOS Sea Isle Cats’. De vrijwilligers, enkele oudere dames, van SOS Sea Isle Cats waren niet eens in staat om de kat het huis uit te dragen. Ze moesten de kat in een kist stoppen die dan door een jonge man naar buiten werd gedragen.

Sprinkles is een vier jaar oude zwart-wit gevlekte kat. Toen de vrijwilligers haar meenamen had ze niet enkel overgewicht, maar had ze ook last van vlooien en een oorontsteking.

Een gezond gewicht voor Sprinkles zou 4.5 kilo zijn. Tien kilo minder dan wat ze nu weegt.

Ondertussen is de kat haar vlooien al kwijt en krijgt ze antibiotica toegediend om haar oorontsteking te behandelen. Sprinkles wordt ook op een dieet gezet door de SOS Sea Isle Cats. Daarmee zou ze een halve kilo per maand moeten verliezen tot ze weer op een gezond gewicht zit. De volgende stap is om voor de kat opnieuw een liefdevolle thuis te vinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer