Papy maakt film over 12-jarige Tim Wellens

Dat Tim Wellens een telg is van het welbekende Beringse wielergeslacht Wellens is alom geweten. Zijn Luikse roots aan moederszijde zijn echter een onbeschreven blad. Hoog tijd om daar verandering in te brengen in het interbellum tussen Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Sûrtout omdat een drietal locaties in volle finale van La Doyenne te linken zijn aan Wellens’ wortels in het Luikse.

RoRo

“Mijn Nederlandstalige achternaam verraadt mijn papa’s Limburgse achtergrond”, verklapt Tims mama Fabienne Prijs. “Hoewel mijn papa in Luik is opgegroeid en in het Frans werd opgevoed, had hij nog contact met twee neven die in Mielen-Boven-Aalst woonden. De plek waar zijn moeder vandaan kwam. Vandaar dat hij zich tegenwoordig nog behoorlijk kan redden in het Nederlands. Mijn moeder sprak daarentegen geen woord Nederlands. Vandaar dat we Tim en zijn broer Yannick tweetalig hebben opgevoed.”

In 2003 toen Tim Wellens 12 jaar was, heeft Tim's grootvader Victor Prijs een kortfilm over zijn kleinzoon gemaakt met als titel Rêves d’adolescent. Compleet gefilmd en gemonteerd door papy. Bekijk dat filmpje hierboven.

Lees het volledige interview in de weekendkrant van Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer