Direct naar artikelinhoud

Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Etappe nummer 21, de laatste van de 104de Tour de France, was de etappe van Dylan Groenewegen. De Amsterdammer sprintte op pure snelheid naar de eerste Nederlandse sprintzege in de Tour in bijna twintig jaar tijd. Verder in de Volkskrant Avond: 'Ghetto President' Bobi Wine, populair zanger en nu ook parlementslid, verovert Oegandese harten en hoe lossen we de uitpuilende fietsenstallingen rond de stations op?

Groenewegen (r) sprint met open mond en z'n linkerhand los van het stuur op de Champs-Élysées naar eerste Nederlandse sprintzege sinds 1998Beeld BELGA

Vandaag belangrijk

Tour Live - Groenewegen sprint op Champs-Élysées naar eerste Nederlandse sprintzege sinds 1998
Etappe nummer 21, de laatste van de 104de Tour de France, was de etappe van Dylan Groenewegen. De Nederlander sprintte op pure snelheid naar de eerste Nederlandse sprintzege in de Tour in bijna twintig jaar tijd. Christopher Froome stelde zijn vierde Tourzege veilig. Lees het etappeverloop in ons liveblog.

'Schiet ze dood!' Indonesische Widodo treedt met jacht op drugshandelaren in voetsporen Duterte
Een Taiwanese drugssmokkelaar is doodgeschoten in de badplaats Anyer, en dat blijkt in Indonesië opvallend goed nieuws. President Joko Widodo juicht de dood van de smokkelaar openlijk toe en zegt er meteen bij: dat moeten we vaker doen! 'Schiet ze dood.' De president ontpopt zich daarmee als een oprechte fan van zijn Filipijnse collega 'Dirty Harry' Duterte en diens 'oorlog tegen drugs'.

Russische ambassadeur VS stapt op, speelt centrale rol onderzoek Russische beïnvloeding
De Russische ambassadeur in Washington, Sergej Kislyak, heeft zaterdag zijn ambtstermijn plotseling beëindigd. De Russische ambassade heeft dat meegedeeld. Kislyak speelt een centrale rol in de onderzoeken naar de banden tussen leden van het Trump-team en vertegenwoordigers van de Russische regering en naar mogelijke Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar.

Brand in Limburgse mergelgrotten wordt niet geblust: te gevaarlijk
De voortwoekerende brand in de mergelgrotten in Zuid-Limburg wordt niet geblust. Het is door de hitte en instortingsgevaar een te gevaarlijke klus voor de brandweer. Daarom is dit weekend besloten het vuur gecontroleerd te laten uitbranden. Dat kan dagen, misschien wel weken gaan duren en zadelt de nabije omgeving op met rook- en stankoverlast.

De Russische ambassadeur Kislyak.Beeld anp

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Video van de dag

Lekker hoor, Arabisch eten, maar ze gebruiken in die keuken altijd ingrediënten waar je verder niets mee kunt. Niet waar, vindt kookboekenschrijver Nadia Zerouali. En dus maakt ze deze gevulde bietjes met bulgur en dukkah. Klinkt ingewikkeld, is het helemaal niet.

Vanavond op tv

Het is al begonnen, maar als u nu inschakelt kunt u nog ruim tweeënhalf uur meepakken: de eerste aflevering van Zomergasten. Janine Abbring, die debuteert als presentator, interviewt microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger (NPO 2, 20.15). Aansluitend ziet u de indrukwekkende documentaire Grizzly Man, over berenliefhebber Timothy Treadwell die zich in een grizzlyberenreservaat een van hen waant, met de gruwelijke gevolgen van dien (NPO 2, 23.25). Meer tv-tips vindt u hier.

Rosanne Hertzberger.Beeld Valentina Vos

Morgen in de krant

Oegandezen lopen weg met 'Ghetto President' Bobi Wine, populair zanger én parlementslid
Yoweri Museveni mag dan president zijn van Oeganda, veel Oegandezen lopen dezer dagen weg met de populaire zanger Bobi Wine, de 'Ghetto President'. Bobi Wine - artiestennaam van Robert Kyagulanyi Ssentamu - is deze maand tot parlementslid gekozen op een boodschap van verandering. (+)

Forenzen verkiezen hun stadsbrikkie boven een deelfiets
Het loopt uit de hand in Nederland-fietsland. Rond de stations van de grote steden puilen de stallingen uit. Zouden deelfietsen een oplossing zijn? Of komen er dan alleen maar probleemfietsen bij? (+)http://www.volkskrant.nl/4507798

Robert Kyagulani, beter bekend als 'Bobi Wine'.Beeld afp

Van Nederlandse Justin Bieber tot succesvol producer: de wonderbaarlijke transformatie van Monsif (20)
Op zijn 11de was Monsif (20) de Nederlandse Justin Bieber, inclusief meisjeshysterie. Maar de stréss. Dus schoolde hij zich op zijn 16de om tot producer. Met succes. (+)

Dit zijn onze mooiste verhalen over de Tour de France
Van valpartijen tot Tourmissen en van het typische wielerdieet tot de Brabantse werklui die het circus elke dag opbouwen: hier leest u onze mooiste Tour-verhalen terug.

Monsif (20).Beeld Marie Wanders

'We hebben gewonnen': massademonstratie is de kop ingedrukt, maar Al Hoceima heeft wereldwijde aandacht
Een paar honderd man deint op en neer, scandeert ritmische leuzen over staatsrepressie die moet ophouden. 'Vrijheid! Waardigheid! Sociale rechtvaardigheid!' (+)

Aaf Brandt Corstius: Nog irritanter dan een gewone bucketlist: eentje die viral gaat
In een Amerikaans pashokje werd de 'Summer Bucketlist 2017' van, zeer waarschijnlijk, een tienermeisje gevonden. Aaf heeft, net als de rest van het internet, een tijdje naar die lijst zitten kijken, en voelde zich afwisselend ontroerd, jaloers, verbaasd, onder de indruk en zwaar geïrriteerd. (+)

Froome (m) in de slotetappe van de Tour de FranceBeeld reuters