Inbrekers weten wat ze willen in vape store

© bfs

© bfs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dieven hebben maandagnacht ingebroken in vape store Fumus Albus in de Kleine Laan in Sint-Niklaas. De daders stampten de deur stuk en gingen aan de haal met een dertigtal elektronische sigaretten en de inhoud van de kassa.

Bert Foubert

Fumus Albus heeft al bijna een jaar een winkel in elektronische sigaretten op de hoek van de Kleine Laan met de Hofstraat. De populaire zaak in alternatieve rookproducten kreeg maandagnacht om 2.30 uur dieven over de vloer.

“Inbrekers trapten onze twee toegangsdeuren open en doorzochten de zaak”, vertelt Sam Raemdonck, één van de drie zaakvoerders, en winkelverantwoordelijke Kenneth Geerts. “Ze gingen aan de haal met een dertigtal vapemachines. De totale waarde daarvan loopt op tot bijna 3.000 euro.”

De daders bleken gericht op zoek te zijn geweest naar bepaalde modellen van elektronische sigaretten. Ze namen uitsluitend toestellen van twee momenteel heel populaire merken mee.

Ook kachelzaak Heyninck in de Hoogstraat in Waasmunster kreeg tijdens de nacht van maandag op dinsdag af te rekenen met inbrekers. Ze gingen aan de haal met naar schatting voor 15.000 euro aan professioneel materiaal.

In diezelfde buurt en in het vlakbije Hamme Sint-Anna werden door de lokale politie ook nog vijf andere inbraken vastgesteld. In twee van die gevallen bleef het beperkt tot een inbraakpoging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen