De Crem slorpt buurgemeente op: opnieuw groen licht voor een gemeentefusie

© mye

De gemeenteraden van Aalter en Knesselare hebben het licht op groen gezet voor de fusieplannen tussen beide gemeenten. Zoals verwacht zal de nieuwe fusiegemeente de naam Aalter krijgen. “Maar Knesselare en Ursel behouden hun eigenheid”, zegt burgemeester Erné De Blaere.

Erwin Mynsberghe

Het waren twee enthousiaste burgemeesters die gisteren aan de pers tekst en uitleg gaven over de fusieplannen tussen beide gemeenten. Ze benadrukten dat ze het doen voor de bevolking en ‘niet voor de postjes’.

De Knesselaarse burgemeester Erné De Blaere (Groep9910) wees erop dat het dienstbetoon in Knesselare na de fusie niet zal veranderen en dat er zowel in Knesselare als Ursel geld zal vrijkomen voor de bouw van een polyvalente ontmoetingsruimte. “Ook zal er verder geïnvesteerd worden in het Drongengoed en zullen de dorpskernen van Ursel en Knesselare worden heringericht”, aldus De Blaere.

Ook voor de Aalternaar levert de fusie voordelen op. “Door de schuldovername van de Vlaamse regering zullen middelen vrijkomen om in Aalter nieuwe projecten in de steigers te zetten”, zegt Pieter De Crem (CD&V).

Om de inwoners van Aalter en Knesselare over de nakende fusie te informeren, is de website SamenSterkerBeter.be online gegaan. Er komt een folder die in de loop van juni bus aan bus verdeeld zal worden in alle (deel)gemeenten. Er volgt ook een participatietraject waarbij de inwoners kunnen deelnemen aan een debat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen