Kunstbeurs in Antwerp Expo geannuleerd na mogelijk frauduleuze praktijken

Een beurs rond internationale kunst en design die morgen in Antwerp Expo zou starten, gaat niet door omdat de organisator de huurprijs en verschillende leveranciers niet of niet correct betaald zou hebben. Dat meldt ATV en werd aan Belga bevestigd.
Archieffoto

De zowat vijftig standhouders die er wilden exposeren kregen pas vandaag een bericht dat het evenement geannuleerd wordt, terwijl een groot deel van hen vooraf al betaald had voor een plek. Antwerp Expo zelf is naar eigen zeggen nog steeds niet officieel op de hoogte gesteld, maar gaat ervan uit dat de beurs inderdaad niet zal doorgaan.

Volgens Antwerp Expo was het de eerste maal dat ze met de organisator in kwestie samenwerkten, maar had die laatste in februari van dit jaar al eens een evenement op poten gezet op een locatie aan de Meir in Antwerpen. "We hebben daar een bezoek aan gebracht en alles zag er in orde uit", zegt manager Philippe Willegems. "We proberen als Antwerp Expo ook af en toe een kans te geven aan nieuwe beurzen, maar dit is natuurlijk wel een les voor ons."

Willegems stelt dat de organisator van "Art Antwerp" zelfs een betalingsbewijs had gestuurd, maar het geld bleek deze week toch niet op de rekening van Antwerp Expo te staan. Op aanmaningen reageerde de man de voorbije dagen niet meer. "Ook verschillende leveranciers lieten intussen weten dat ze niet betaald werden en daarom de samenwerking hebben stopgezet", aldus Willegems. Dat laatste heeft tot gevolg dat er ook nauwelijks materiaal geleverd is om de beurs alsnog op te zetten. Verschillende standhouders lieten door de politie proces-verbaal opstellen en ook Antwerp Expo bekijkt welke stappen het kan zetten.

Meest gelezen