Turan scoorde de winning goal tegen Juventus© REUTERS

thumbnail: Turan scoorde de winning goal tegen Juventus
thumbnail: Zenit-Monaco
thumbnail: null

CHAMPIONS LEAGUE. Atletico klopt Juventus, Mignolet slikt fataal doelpunt

Op de tweede speeldag van de Champions League hebben zowel Atletico als Real Madrid hun wedstrijd gewonnen. Atletico haalde het in de kampioenentopper tegen Juventus, Real Madrid haalde het nipt tegen Ludogorets. In de poule van Anderlecht maakte Arsenal gehakt van Galatasaray. Liverpool - met Mignolet in doel - leed een pijnlijke nederlaag.

dmm

Groep A: Atletico wint kampioenenstrijd tegen Juventus

Atletico Madrid heeft een broodnodige thuiszege geboekt tegen Juventus. Na de nederlaag in Olympiakos kon de Spaanse kampioen zich geen nieuw punteverlies meer permitteren tegen Juventus. Atletico klopte de Italiaanse landskampioen met 1-0. Arda Turan tikte in de 74ste minuut van dichtbij de winning goal tegen de touwen. In Groep A ligt nu alles open aangezien Malmö verrassend de punten thuis hield tegen Olympiakos. De Zweden wonnen met 2-0. Markus Rosenberg scoorde een doelpunt in elke helft. Bij Malmö stond ex-Clubspeler Enoch Adu in de basis, bij Olympiakos bevolkte Anderlecht-huurling Milivojevic het middenveld.

Malmö-Olympiakos: 2-0

Atletico Madrid - Juventus: 1-0

Bekijk de stand in Groep A hier.

Groep B: Real Madrid alleen leider na moeilijke avond

In Groep B heeft Real Madrid nog als enige het maximum van de punten. De Koninklijke kende wel een bijzonder moeilijke avond op bezoek bij het bescheiden Ludogorets. Marcelinho kopte de Bulgaren al na 6 minuten op voorsprong. Vijf minuten later kreeg Ronaldo dé kans op de gelijkmaker, maar de Portugees schoot een strafschop op doelman Stoyanov. De Portugees bleef niet lang met die misser in het hoofd zitten. Een kwartier later zette hij een nieuwe elfmeter om: 1-1. In de tweede helft hield de fel bekritiseerde Casillas recht en zorgde Karim Benzema in de 77ste minuut voor de verlossing: 1-2.

Liverpool moet FC Bazel naast zich dulden op de tweede plaats. De Reds verloren met 1-0 in Basel. Mignolet keepte een sterke match, maar werd vlak na de rust één keer geklopt. Onze nationale reservedoelman hield een schot van Schär nog knap uit doel maar Streller scoorde in de rebound. Dat doelpunt bleek fataal voor Liverpool.

FC Basel - Liverpool: 1-0

Ludogorets - Real Madrid: 1-2

Bekijk de stand in Groep B hier.

Groep C: Lombaerts en Ferreira Carrasco samen aan de leiding

Door de blessure van Axel Witsel was Nicolas Lombaerts de enige Belg aan de aftrap in Zenit-Monaco, hij stond centraal in de defensie bij de ploeg uit Sint-Petersburg en was ook enkele keren gevaarlijk met het hoofd. Ferreira Carrasco mocht bij Monaco in de 52ste minuut spits Berbatov komen vervangen en tekende ook voor de twee grootste kansen van de wedstrijd: eerst werd zijn schot gepareerd door doelman Lodygin en even later belandde een afgeweken bal op de paal. Nabil Dirar (ex-Club Brugge) mocht wel in de basis starten bij de Fransen en toonde zich eveneens. De bezoekers waren de gevaarlijkste ploeg maar ook Zenit dwong enkele kansen af. Gescoord werd er echter niet.

Zenit en Monaco tellen elk vier punten en blijven ook na de tweede speeldag op kop in Groep C. Leverkusen is tweede na een 3-1-thuiszege tegen Benfica Lissabon. Kiesling en Son Heung-Min zorgden ervoor dat de Duitsers met een 2-0-voorsprong de rust in konnen. Eduardo Salvio scoorde na de pauze de aansluitingstreffer, maar twee minuten later nam Calhanoglu alle twijfels weg.

Zenit - Monaco 0-0

Leverkusen - Benfica 3-1

Bekijk de stand in Groep C hier.

Groep D: Dortmund en Arsenal ongenaakbaar

Anderlecht staat weer met beide voeten op de grond na een kansloze 0-3-thuisnederlaag tegen Borussia Dortmund. Immobile zette de Duitsers al na 3 minuten op voorsprong, na de rust vond Adrian Ramos nog twee keer de weg naar de netten (lees het volledige verslag hier ).

Dortmund staat alleen aan de leiding in Groep D. Arsenal staat nu alleen op de tweede plaats na een duidelijke 4-1-overwinning tegen Galatasaray. De Gunners overklasten in eigen huis Galatasaray, dat in de eerste match nog 1-1 gelijk had gespeeld tegen Anderlecht. Danny Welbeck lukte een hattrick voor Arsenal, Alexis Sanchez maakte het andere Engelse doelpunt. Arsenal-doelman Wojciech Szczesny werd in de 60ste minuut uitgesloten, Burak Yilmaz zette de strafschop om.

ANDERLECHT - Borussia Dortmund: 0-3

Arsenal - Galatasaray: 4-1