© CVR

Cepos voert grondige renovatie uit

Het Centrum voor Epilepsie en Psycho-organische Stoornissen (Cepos) is zijn gebouw aan de Rooienberg in Duffel grondig aan het renoveren. Daarmee anticipeert Cepos al op de verhuis van het AZ Sint-Maarten naar Mechelen.

Chris Van Rompaey

Cepos behoort tot de vzw Emmaüs en biedt hulp aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, met epilepsie of met slaapstoornissen.

“Het oudste deel van ons gebouw dateert van uit de jaren 1950, terwijl de jongste vleugel op het einde van de jaren 1980 werd gebouwd. Het werd al verscheidene keren verbouwd en ook nu waren we opnieuw toe aan een functionelere inrichting. We hebben echter beslist om tot een verregaande aanpassing van het gebouw over te gaan”, zegt Dirk Armée, algemeen directeur van het Sint-Norbertushuis en van Cepos.

“Zonder dat we uitbreiden, zullen we over meer bruikbare ruimte kunnen beschikken. Daarin slagen we door het zadeldak op de tweede verdieping volledig door een plat dak te vervangen. We maken meteen van de gelegenheid gebruik om het gebouw op het gebied van duurzaamheid de 21ste eeuw binnen te loodsen. Niet alleen op het vlak van duurzaamheid trouwens. Het comfort van de patiënten zal er enorm op vooruitgaan, want zij zullen enkel nog individuele kamers verblijven met elk een douche, lavabo en toilet”, stelt technisch directeur Luc Pelgrims.

“Als alles vlot verloopt zijn de verbouwingen eind januari klaar. Ondertussen hebben we Cepos tijdelijk ondergebracht in een gebouw op dezelfde campus, maar dan langs de Spoorweglaan”, geeft Dirk Armée nog

www.cepos.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER