‘Levensgevaarlijke’ ex-portier opnieuw aangehouden

© rr

Ilias Z. (28) zit alweer in de cel, nadat hij pas was vrijgelaten in afwachting van zijn proces over een steekpartij. Ditmaal werd de oud-portier van dancing The Villa aangehouden in een onderzoek naar onder meer een mogelijke link met de Tsjetsjeense maffia.

JONATHAN BERNAERTS en SAM REYNTJENS

Het Antwerpse gerecht laat Ilias Z. niet los. Amper drie weken was de gewezen manager en hoofdportier van dansclub The Villa in de Limbastraat vrij met een enkelband, of hij zit al opnieuw in de gevangenis. Dinsdagavond werd Z. thuis in Berchem in de boeien geslagen. Normaal gezien stond hij gisteren voor het hof van beroep in Antwerpen, waar hij een veroordeling voor een vechtpartij uit 2013 aanvecht. Die zaak werd door de recente arrestatie verdaagd.

Opsporingsbevel

Er lopen momenteel twee gerechtelijke onderzoeken naar Z.. Zo is er de steekpartij van 10 juli 2016 aan The Villa. Getuigen hadden gezien hoe Z. de hoofdportier neerstak. Dat gebeurde nadat de twintiger kort daarvoor de toegang was geweigerd.

Na de steekpartij verdween Z. spoorloos, tot hij eind augustus in de Spaanse havenstad Cadiz werd opgepakt nadat er een internationaal opsporingsbevel was uitgevaardigd. Daarin werd de Antwerpenaar omschreven als ‘uiterst gevaarlijk en mogelijk in het bezit van een vuurwapen’.

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Antwerpen-Stad van vrijdag 24 februari

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen