© JVdP

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nederlands brillenmerk opent eerste Belgische winkel in Steenhouwersvest

Het Nederlandse brillenmerk Ace & Tate opent midden september een winkel in de Steenhouwersvest in Antwerpen. Het is de eerste vestiging van de succesvolle Nederlandse keten in België. Ace & Tate beweert de goedkoopste te zijn, maar de concurrentie spreekt dat tegen.

Christof Willocx

Ace & Tate werd drie jaar geleden in Amsterdam opgericht door Mark de Lange (34). “Ik wou dat mijn bril niet alleen een medisch instrument, maar ook een uiting van mode zou zijn”, zegt Mark de Lange. “Als ik overdag een afspraak had bij de bank, deed ik een kostuum en nette schoenen aan. ’s Avonds wisselde ik dat kostuum en die schoenen voor een vrijetijdsoutfit. Alleen mijn bril bleef dezelfde. Dat vond ik niet logisch. Met Ace & Tate maken we brillen voor alle gelegenheden.”

Zesde winkel

Het modieuze brillenconcept van Ace & Tate slaat aan. Het merk is in drie jaar tijd een keten geworden met vier vestigingen in Nederland en eentje in Berlijn. Antwerpen wordt dus de zesde winkel. “Wij willen met deze winkel onze naamsbekendheid in België vergroten”, zegt Mark de Lange. “Maar het grootste deel van onze omzet zal uit internetverkoop blijven komen. Klanten kunnen via onze website tot vijf brillen bestellen. Wij verzenden ze gratis en de klant kan de brillen die hij niet wil hebben, gratis terugsturen. Van de monturen die hij wel wil, maken wij glazen op sterkte.”

De winkel van Ace & Tate in de Steenhouwersvest in Antwerpen, tussen de Hoogstraat en de Nationalestraat, zal vanaf september zo’n tien personeelsleden hebben, waarvan een vijftal mensen voltijds in dienst wordt genomen. Opvallend is dat de winkel elke dag open zal zijn, dus ook op zondag.

Lees vrijdag meer in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER