© BDD

Leerkracht twee jaar geschorst na dodelijk gevecht

De leerkracht uit Mol die Chris Lemmens (37) uit Balen de dood injoeg bij een zwaar gevecht in de Corbiestraat, mag de komende twee jaar niet meer voor de klas staan. Dat is de uitkomst van een tuchtprocedure, die na zijn veroordeling was opgestart.

ima, tj

Joris V.B. (33) uit Mol had op 25 juli 2012 samen met toenmalig Open VLD-raadslid Bart Vanmarcke enkele zware biertjes gedronken toen ze ’s nachts nog naar de Corbiestraat in Mol trokken.

Daar botsten ze op Chris Lemmens, die eveneens dronken was. Het kwam tot een zwaar gevecht. Verschillende getuigen zagen dat Joris V.B. bovenop Lemmens ging zitten, het slachtoffer bij de oren greep en hem meermaals met het hoofd tegen het asfalt bonkte.

Het hof van beroep in Antwerpen veroordeelde Joris V.B., leerkracht aan het Technisch Instituut Heilig Hart in Hasselt, tot twee jaar voorwaardelijk voor slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg.

De kamer van beroep van het Katholieke Onderwijs besliste onlangs Joris V.B. te schorsen voor twee jaar, ingaande vanaf de uitspraak. Hij behoudt wel de helft van zijn loon.

De ouders van Lemmens reageren geschokt. “We vinden het niet kunnen dat zo iemand ooit nog voor de klas mag staan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER