© Photo News

Op 2 mei volgt nieuwe aanval op werelduurrecord

De Britse wielrenner Alex Dowsett zal op 2 mei het werelduurrecord aanvallen. De renner van Movistar doet zijn poging op de wielerbaan in Manchester. Dat meldt zijn Spaanse ploeg dinsdag.

De drievoudig Britse tijdritkampioen (2011, 2012 en 2013) moest eerder zijn werelduurrecordpoging van 27 februari annuleren omwille van een bij een val op training opgelopen gebroken sleutelbeen. ‘Ik was zeer teleurgesteld, omdat ik in uitstekende vorm zat. Maar ik ben volledig hersteld en mijn conditie ging er ook niet veel op achteruit’, aldus de 26-jarige Brit. ‘Ik ben heel enthousiast dat ik weer bezig ben met mijn poging op het perfecte uur.’

Het huidige record staat op naam van de Australiër Rohan Dennis (BMC), die begin februari in het Zwitserse Grenchen in een uur 52,491 km fietste.

Dowsett is al de vijfde renner die dit jaar een poging waagt om het werelduurrecord aan te scherpen. Naast Dennis deden de Australiër Jack Bobridge (Budget Forklifts), de intussen gestopte Nederlander Thomas Dekker en de Zweed Gustav Larsson (Cult Energy Pro Cycling) tevergeefs een aanval op het uurrecord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen