‘Tovenaar’ licht vijftiger op voor 48.000 euro

Een 60-jarige Antwerpse ‘ziener’ is opgepakt en vrijdag overgedragen aan het parket van Luik. Hij wordt ervan verdacht een slachtoffer dat met alle middelen het spaak lopen van een relatie wilde voorkomen, voor 48.000 euro te hebben opgelicht. De zaak wordt verder onderzocht.

De 55-jarige man besliste beroep te doen op een ziener of tovenaar om de relatie met zijn partner te redden. Via internet kwam hij bij de Antwerpenaar terecht. Drie weken geleden ontmoette hij twee vertegenwoordigers van de ziener om de modaliteiten en de prijs van zijn tussenkomst (2.700 euro) af te spreken.

Op 20 maart begaven de twee mannen zich dan naar een caravan in Chaudfontaine om er een kip te offeren. Die daad werd vrijdagochtend herhaald. Nu eiste de tovenaar 48.000 euro, een som die hij nadien zou teruggeven. In een zak stak hij 12.000 euro en 71 valse biljetten van 500 euro.

De twee mannen verlieten Luik en de ziener gebood zijn cliënt de zak pas na de middag open te maken. De vijftiger kon zich niet bedwingen en ontdekte meer valse biljetten in plaats van de overhandigde som.

Het slachtoffer achtervolgde de oplichter nog in de Luikse wijk Guillemins. Daarbij kwam de ziener ten val, waardoor hij kon gearresteerd worden. Het parket vordert zijn aanhouding. De tovenaar ontkent de oplichting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen