‘Benjamin’ (26) schuldig aan moord op Jan Sels (57)

© rr

De Antwerpse assisenjury heeft Ezra ‘Benjamin’ Van Herzeele vrijdag schuldig bevonden aan de moord op zijn partner Jan Sels uit Kontich. Geen verrassing, want de verdediging had geen enkele betwisting gevoerd over de feiten.

De twintiger had het slachtoffer op 31 augustus 2012 maar liefst 43 messteken toegebracht met een groot koksmes in diens woning aan de Prosper De Vochtlaan. Hij bevestigde zelf dat het daarbij zijn bedoeling was om Jan te doden. ‘Ook uit het gebruikte wapen en het groot aantal steken die met kracht werden toegebracht - sommige steken waren tot 9 centimeter diep - blijkt duidelijk de intentie tot doden’, motiveerde de jury.

De beschuldigde was weloverwogen en doordacht te werk gegaan. Die voorbedachtheid bleek volgens de jury uit het feit dat hij de dag voordien al het plan had opgevat om Jan pijn te doen. Hij had ‘s nachts op het internet gezocht naar manieren om de perfecte moord te plegen. Benjamin wilde het slachtoffer eerst met een zware hamer op het hoofd slaan, maar koos uiteindelijk toch voor een mes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen