© BELGA

Weekje verplichte rust voor Ilse Heylen na tweede zilveren medaille

Een week nadat ze zilver veroverde op de Grand Prix in het Georgische Tbilisi, deed Ilse Heylen (-52 kg) dat vrijdag over op de Grand Prix van Samsun in Turkije. In de finale verloor ze van de Kosovaarse Distria Krasniqi.

Heylen (IJF-14) vertrok in Samsun met de overtuiging dat het moeilijk zou zijn om haar resultaat van vorige week in Tbibisi te evenaren, omdat het deelnemersveld voor de Grand Prix van Turkije een stuk ruimer was dan een week eerder. In Tbilisi stond ze na vier kampen in de finale, in Samsun kostte dat inderdaad een extra overwinning meer. Maar met ipponzeges tegen de Zuid-Koreaanse Kom Mi-Ri (IJF-144) en de Nederlandse Birgit Ente (IJF-44) en nog eens een overwinning met waza-ari tegen de Poolse Agata Perenc (IJF-81) stootte ze opnieuw in één ruk door naar de halve finales. Daarin won ze op strafpunten (0 tegen 1) van de Ierse Lisa Kearny (WJF-30) en effende ze zo de weg naar een finale tegen de Kosovaarse Distria Krasniqi (IJF-138), die begin dit jaar de overstap maakte van de -48 kg naar de -52. Krasniqi ging voluit haar kansen tegen Ilse Heylen, die daardoor eerst met een strafpunt op achterstand kwam en 40 seconden voor tijd ook nog eens een waza-ari moest incasseren.

Weekje verplichte rust

Heylen was uiteraard heel tevreden met haar tweede zilveren medaille in even veel weken en krijgt nu een week verplichte rust opgelegd van haar man en coach Olivier Berghmans. Heylen, vorige week 38 geworden, vocht in Samsun, net zoals vorige week op de Grand Prix van Tbilisi, immers de hele tijd met een ingetapete linkervoet. 'Als men op voorhand gezegd had dat ik op deze twee Grand Prix telkens in de finale zou staan, dan had ik daar graag voor getekend', reageerde Ilse Heylen vanuit Samsun. 'Vanaf nu staat alles in het teken van de World Judo Masters. Maar Olivier verplicht mij nu om eerst een weekje rust te nemen om alle kleine blessures maar ook zeker mijn linkervoet te laten genezen. Volgens de dokter zou ik zelfs drie weken volledige rust moeten nemen om de verrekking helemaal te laten herstellen. Maar de vorm is zo goed, dat ik niet het risico wil nemen om die te ver te laten zaken door te lang inactief te blijven. Na de week rust ga ik via stages in Athene en België de Grand Prix van Zagreb en Bakoe voorbereiden, die mij dan in topvorm naar de Masters moeten brengen, die eind mei in Marokko zullen plaatsvinden.'

Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) sneuvelde in Samsun met ippon in zijn tweede gevecht van de dag tegen de Oezbeek Rishod Sobirov en Senne Wyns (-60 kg) overkwam hetzelfde tegen de Mongool Tsogtbaatar Tsendochir.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten