Gulle schenker geeft Dutroux hometrainer

Marc Dutroux had het al een aantal keer geëist, en op die eis werd nu ingegaan: de veroordeelde pedofiel en kindermoordenaar krijgt hometrainer in de gevangenis.

lbo

Dutroux had via zijn advocaat Bruno Dayez de hometrainer voor in zijn cel al enkele maanden geleden gevraagd. Zelf heeft hij namelijk geen toegang tot de sportruimte van de gevangenis van Nijvel. Intussen had hij al toelating voor die hometrainer gekregen van de gevangenisdirectie. Ook de Federale Overheidsdienst Justitie had daar toestemming voor gegeven, op voorwaarde dat de dienst de aankoop ervan niet zelf zou moeten financieren.

© REUTERS

Intussen heeft Dutroux de hometrainer gekregen, al is die nog niet verhuisd naar de gevangenis van Nijvel.

Geschenk

Die hometrainer kreeg hij niet van de staat of van de gevangenisdirectie. Wel is de fiets afkomstig van een ‘gulle schenker’ die de hometrainer zelf niet meer gebruikt, zo meldt de Waalse krant Sudpresse.

Dutroux heeft in Nijvel een cel van 10 vierkante meter. Daarin staat al een bed, wastafel, toilet, bureau met bureaustoel, een tv, boekenplank en Playstation. En binnenkort dus ook een hometrainer.

Het is niet de eerste keer dat Dutroux geschenken krijgt van mensen buiten de gevangenis. Zo was ook zijn bureaustoel al een geschenk.

Levenslang

Marc Dutroux zit sinds 1996 in de gevangenis, sinds 2008 verblijft hij in de gevangenis van Nijvel. Hij werd veroordeeld tot levenslang voor ontvoering, gijzeling, verkrachting, illegale handel en moord. In de jaren ‘90 ontvoerde, verkrachtte en vermoordde hij Julie Lejeune, Melissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks. Ook Sabine Dardenne en Laetitia Delhez ontvoerde en verkrachtte hij, maar zij konden uiteindelijk gered worden.

© BELGA/AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER