Dit is het mooiste designhotel ter wereld

© Instagram

Het Chablé Resort & Spa in Chocholá op het Mexicaanse schiereiland Yucatan is uitgeroepen tot mooiste designhotel ter wereld en als we op de foto's mogen afgaan is dat niet geheel onterecht. Wie binnenkort een tripje naar het Amerikaanse land heeft gepland, weet alvast waar naartoe. Al moet je er wel flink je portefeuille voor opentrekken.

flb

Het Chablé Resort & Spa in Chocholá kreeg zopas de Prix Versailles overhandigd voor het mooiste hotel van het jaar. Die award wordt elk jaar uitgereikt aan telkens een winkel, een hotel en een winkelcentrum en een restaurant. Het gaat om een initiatief van UNESCO en de International Union of Architects en de jury beloont daarbij de perfecte mix tussen mooie vormgeving en commercialiteit.

Het mooiste hotel van 2017 werd ontworpen door de Mexicaanse architecten Jorge Borja en Paulina Morán en telt 38 suites en twee villa's. Het laat de traditionele elementen van de Mayacultuur perfect samenvloeien met hedendaags comfort en ligt op 25 minuten van de historische stad Merida.

Je kunt er prima tot rust komen in het spacomplex, maar evengoed culinair genieten want het hotel biedt onderdak aan een restaurant dat wordt gerund door Jorge Vallejo die onlangs met zijn zaak Quintonil op de 22ste plaats eindigde in de lijst van World’s 50 Best Restaurants. Maar dat kost natuurlijk ook allemaal iets. Reken toch op een minimumprijs van 700 euro per nacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer