© RR

Campus voor innovatie creëert 1.000 jobs

Met de Innovatie-campus ontwikkelt zich naast de Geelse Ringlaan een zone voor hoogtechnologische bedrijven en spin-offs, goed voor meer dan duizend jobs.

Hans Otten

In de hoek tussen de Westelijke Ring, Kleinhoefstraat en Poiel ontwikkelt zich de volgende jaren de Innovatiecampus van 20 hectare voor innovatieve en hoogtechnologische bedrijven. De Kempen waren van oudsher rijk aan oude industrie als glas- of munitiefabrieken, sectoren die één voor één verdwijnen. Daarom zetten de Kempense overheden sinds enkele jaren resoluut in op de kenniseconomie. Dat vertaalde zich bijna tien jaar geleden in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan voor een innovatiepark in Geel. Dat plan krijgt nu gestalte met de campus. Die moet op termijn uitgroeien tot een bedrijvenpark tjokvol kennisinnovatie met meer dan duizend werknemers.

Samenwerking met scholen

“Uit ervaring weten we dat die prognoses redelijk accuraat zijn. In de praktijk zijn het er soms nog meer”, zegt Katleen Mertens van IOK. “Er kunnen zich op de site zowel bestaande bedrijven als nieuwe spin-offs vestigen, maar voorwaarde is dat ze innovatief en hoogtechnologisch zijn. Het is ook de bedoeling dat er een win-winsituatie ontstaat met de onderwijs-instellingen.”

Dat zijn de hogeschool Thomas More en universiteitscampus KULeuven, samen met het trainingscentrum Bemt (HIK Stichting), intercommunale IOK, ondernemersplatform Voka en stad Geel zijn het niet alleen directe buren, maar ook de partners achter de site.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER