© BFM

Twaalf bewoners geëvacueerd na brand in café

Er is brand ontstaan zondagochtend rond 6.50u in café Erasmus op de hoek van de Berchemlei en de Dokter van de Perrelei in Borgerhout.

IL

Een politiepatrouille reed zondagmorgen, omstreeks 6.45u, door de Dokter Van de Perrelei toen de inspecteurs opmerkten dat er rook kwam uit café Erasmus aan de Berchemlei en dat de ramen van de zaak al barsten vertoonden.

De agenten riepen onmiddellijk de brandweer op en verwittigden de bewoners van de bovenliggende appartementen. De toegesnelde brandweer evacueerde de bewoners met de ladderlift omdat de traphal inmiddels vol rook hing.

De brand, die volgens de eerste bevindingen accidenteel ontstaan was achter de toog van het café, was snel onder controle. Tijdens het blussen werden de Berchemlei en de Dokter Van de Perrelei deels voor het verkeer afgesloten.

Er vielen geen gewonden, maar twaalf mensen werden toch naar het ziekenhuis gebracht, louter ter controle. Een van de appartementen werd door de brandweer opengebroken omdat de bewoonster niet aanwezig was. De kat van de vrouw werd tijdelijk naar een dierenarts gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER