David Goffin: ‘Ik geniet met volle teugen van deze momenten’

© AFP

David Goffin (ATP 45) behaalde zondag zijn tweede ATP-titel ooit door de Portugees Joao Sousa (ATP 39) te verslaan met 6-4, 6-3 in de finale van het ATP-toernooi in het Franse Metz.

Goffin beleeft een geweldige zomer, want onze landgenoot boekte zijn 34e zege in 36 wedstrijden. ‘Ik had nooit durven denken dat ik zo’n parcours zou afleggen sinds Wimbledon’, zo verklaarde Goffin net voordat hij de trofee van de Moselle Open in de lucht mocht steken. ’Ik zit in een heel goede periode, het vertrouwen is er en alles lukt me. Ik speel heel goed en geniet dan ook met volle teugen van deze momenten’, zo zei de Luikenaar verder die het toernooi van Metz voor de eerste maal op zijn naam kon schrijven.

Door een matige seizoensstart en zijn verlies in Wimbledon tegen Andy Murray, raakte Goffin in het Challenger-circuit. Daar vond de Belg zijn goede vorm terug en in juli schreef hij de toernooien van Scheveningen (Ned), Poznan (Pol) en Tampere (Fin) op zijn naam. Het begin van een mooie zomer, want in augustus kon Goffin zijn eerste ATP-titel ooit binnenhalen (in het Oostenrijkse Kitzbühel). Sinsd Wimbledon verloor hij slechts twee keer: in de kwartfinales van het ATP-tornooi in Winston-Salem en in de derde ronde van de US Open.

Met zijn zege in Metz zal Goffin in de top 40 terechtkomen van de ATP-ranking, die maandag wordt vrijgegeven. Het zal sowieso de hoogste ranking ooit worden voor onze landgenoot.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen