Direct naar artikelinhoud
Update

Belangrijke getuige Morsi-rechtszaak gedood in Caïro

Bij een bomaanslag in de Egyptische hoofdstad Caïro is vandaag een politieagent gedood die een belangrijke getuige was in de rechtszaak tegen de afgezette president Mohamed Morsi. Ook twee andere agenten kwamen om bij de aanslag.

Belangrijke getuige Morsi-rechtszaak gedood in Caïro

Het is onduidelijk of de aanslag gericht was op de agent die getuige was in de zaak over een massale uitbraak uit een gevangenis in 2011. Volgens sommigen zijn er ook twee burgers omgekomen, maar volgens anderen zijn zij alleen gewond geraakt.

De bom ging af bij een politiepost in de buurt van het ministerie van Buitenlandse Zaken, meldde de staatstelevisie. Het gaat om de grootste aanslag in Caïro in maanden. De explosie gebeurde in het centrum van de stad in een druk gebied, onder de 26 Juli Brug. Volgens ooggetuigen waren er sirenes te horen en renden mensen weg. Ook was er veel rook. Het gebouw van Buitenlandse Zaken raakte niet beschadigd.

Agenten zochten met speurhonden naar meer explosieven. Wie achter de aanslag zit, is onbekend. De aanval lijkt wel op aanslagen die eerder werden gepleegd door islamisten die de regering omver willen werpen. Die wordt gesteund door de Verenigde Staten.

Mohamed Morsi, de eerste democratisch gekozen president van Egypte en voortgekomen uit de Moslim Broederschap, werd vorig jaar afgezet door een staatsgreep van het leger onder leiding van Abdel Fattah al-Sisi. Die is inmiddels zelf tot president gekozen. Het leger heeft gezworen een eind te maken aan het bloedvergieten door islamistische militanten. Elke nieuwe aanslag zaait dan ook twijfel over de effectiviteit van de huidige veiligheidsdiensten in Egypte.

Twitter bericht wordt geladen...