thumbnail:
thumbnail: City viert de gelijkmaker
thumbnail: null

PREMIER LEAGUE. Lampard scoort tegen Chelsea, weer verlies voor United

Op de vijfde speeldag in de Premier League heeft Manchester United een heel pijnlijke nederlaag geleden. ManU ging met 5-3 onderuit op het veld van promovendus Leicester en gaf daarbij een 1-3 voorsprong uit handen. Chelsea speelde 1-1 gelijk bij Manchester City. Het was uitgerekend Chelsea-icoon Frank Lampard die voor City gelijkmaakte.

jtp, vtvn

De topper tussen Manchester City en Chelsea begon troosteloos. De eerste helft was niet om aan te zien, ondanks de aanwezigheid van al dat aanvallende geweld. Ook Eden Hazard kreeg weinig klaar en het duel Kompany-Costa bracht weinig vuurwerk. Het was pas na de koffie dat de partij losbrak. Schürrle zette op assist van Hazard de 0-1 op het bord en Chelsea leek op weg naar een vijftien op vijftien, zeker omdat de thuisploeg maar met 10 speelde na de tweede gele kaart voor Pablo Zabaleta. Dat was echter buiten Frank Lampard gerekend. Die mocht even meespelen, kreeg applaus van beide groepen supporters én joeg vijf minuten voor tijd de 1-1 voorbij een kansloze Courtois. Chelsea is nog wel leider met 13 op 15. Lampard kreeg overigens een staande ovatie na de match, ook van de fans van de bezoekers uit Londen.

Bij Manchester United zat Adnan Januzaj op de bank, Ritchie De Laet moch wel starten bij Leicester. ManU ging snel van start. Robin Van Persie opende in minuut dertien de score. Angel Di Maria dikte drie minuten later aan tot 0-2. Leonardo Ulloa scoorde echter meteen de aansluitingstreffer. Na de pauze leek Ander Herrera de bezoekers de zege te schenken toen hij de 1-3 scoorde.

Daarna ging echter het licht uit bij ManU. Eerst David Nugent op penalty en dan Esteban Cambiasso zorgden voor de onverhoopte 3-3. James Vardy en een penalty van Ulloa zorgden uiteindelijk voor de 5-3 eindstand. Een stunt van Leicester, een blammage voor United. Tyler Blackkett kreeg nog rood bij ManU, waar Januzaj goed een kwartier voor tijd inviel.

Pocognoli klopt Tottenham

Ook Tottenham verging het niet goed. De Spurs moesten voor eigen volk het onderspit delven tegen West Brom. James Morrison scoorde een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij de bezoekers stond Sébastien Pocognoli 90 minuten tussen de lijnen. Bij Tottenham stonden Nacer Chadli en Moussa Dembélé in de basis. Beiden werden na een uur gewisseld. Jan Vertonghen bleef op de bank.

Ook Everton verloor. Het werd 2-3 tegen Crystal Palace. Na negen minuten had Lukaku al de 1-0 gescoord, maar de bezoekers liepen uit tot 1-3 via Jedinak, Campbell (ex-Antwerp) en Bolasie. De aansluitingstreffer van Baines in de 83ste minuut kwam te laat. Mirallas viel na 64 minuten in.

Liverpool onderuit

Brendan Rodgers krijgt geen lijn in de resultaten van Liverpool. Nadat het in extremis won in de Champions League, ging het nu weer onderuit tegen West Ham. Al na drie minuten duwde Reid de 1-0 tegen de touwen, na bijzonder laks verdedigen van Liverpool. De 2-0 kwam er vijf minuten later, Sakho vloerde Mignolet met een heerlijke lobbal. Nog voor het rustsignaal kon Sterling tot 2-1 milderen met een stevig schot, maar in het slot van de tweede helft stelde Amalfitano de overwinning veilig. Hij schoof de 3-1 onder Mignolet in doel. De topploeg uit het noorden van Engeland verloor al voor de derde keer dit seizoen en staat op een teleurstellende tiende plaats. West Ham springt over Liverpool en staat voorlopig achtste.

Arsenal wint vlot

Arsenal kende aanvankelijk veel problemen met Aston Villa, maar in drie minuten scoorden de Gunners zowaar drie doelpunten. Eerst vloerde Özil keeper Guzan, een minuut later schotelde hij Danny Welbeck zijn eerste doelpunt voor. De ex-speler van Manchester United joeg het leer hoog in doel. 0-2 na 33 minuten, maar daar was Arsenal nog niet mee tevreden. Santi Cazorla dwong Cissokho tot een own-goal, waardoor Villa helemaal tegen de touwen hing. Het kwam die klap niet meer te boven en ging met 0-3 de boot in.

Newcastle kon alweer niet winnen en blijft onderaan het klassement bengelen. De roep om het ontslag van coach Pardew klinkt steeds luider, zeker nadat Newcastle af leek te stevenen op 0-2 verlies tegen Hull. Dankzij twee doelpunten van Cissé werd het toch nog 2-2, al lijkt het maar de vraag of dat genoeg is om het vel van Pardew te redden.

© Reuters

Manchester United ging met 5-3 pijnlijk onderuit bij promovendus Leicester. ManU gaf daarbij een 1-3 voorsprong uit handen. Dat had ook Mario Balotelli gezien. De spits van Liverpool spotte met de rivalen uit Manchester op Twitter...wat hem geen vriendelijke reacties opleverde.

De bovenstaande tweet van Super Mario was duidelijk: 'Man Utd ... Laughing Out Loud'. De Italiaanse aanvaller haalde daarmee de woede van een heleboel United-fans op de hals op Twitter. Die haalden racistische scheldwoorden boven richting Balotelli. Het woord 'monkey' (aap) viel veelvuldig.

Een tweet ging wel heel ver: 'F**k you Mario you f*****g n****r. Go eat some bananas and get ebola you dirty monkey'. Letterlijk vertaald: 'F**k you Mario, jij vuile n***r. Ga wat bananen eten en loop ebola op jij vuile aap.'

Gelukkig voor Balotelli waren er ook heel wat Twitteraars die de aanvaller verdedigden en de racistische tweets doorstuurden naar de politie.