© JAA

Simons-clan verovert kasteel Horst

Met 192 waren ze; de telgen van de familie Simons die zopas een opgemerkte reünie hielden. In de heimat Koningshof werd geen gebouw groot genoeg gevonden, maar gelukkig kon de clan Simons terecht op domein en in kasteel Horst.

jaa

“En dan moet je weten dat we niet eens voltallig waren”, vertelt Christoph Simons. “Normaal zijn we met 240. De 192 familieleden die wel op de afspraak waren, zijn allen nazaten van Carlos Simons (1904-1983) en Augusta Reynen (1905-1994). Hun ouderlijk huis staat aan de Dennenlei 30, middenin de wijk Koningshof. Grootvader was overigens medestichter van voetbalclub Koningshof in 1952.”

Carlos en Augusta kregen 13 kinderen waarvan er vandaag nog acht in leven zijn. “Het was een fijne dag op Den Horst. Dit is het voortzetten van de traditie die grootvader startte. Hij hield er aan de hele bende geregeld eens samen te brengen. Maar gezien de grootte van de familie lukte dat natuurlijk niet meer elk jaar.”

Oudste aanwezige Simons-nazaat was tante Ginette (87). De jongste werd pas geboren op 17 juli jl.. Er waren twaalf familieleden uit Zwitserland en drie wonen in Singapore.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER