Boze Club Brugge-fans bezeren pols van eigen manager

Vincent Mannaert, de algemeen manager van Club Brugge, raakte gisteravond gewond tijdens een confrontatie met Club-fans die tegen de voorschriften in toch aan het Jan Breydelstadion waren opgedoken

Tim Lescrauwaet

Het ging om een driehonderdtal supporters. Toen Mannaert hoorde dat ze buiten aan het ­stadion samentroepten, kwam hij naar beneden om de gemoederen te bedaren. “Jullie moeten bij het stadsbestuur zijn”, riep hij. “Wij kunnen er niets aan doen.”

Maar de misnoegde ­supporters bleven aan de hekken trekken, tot er één loskwam. Daarop vielen er fans vooruit over een fietsenstalling en Mannaert kwam onder enkelen van hen terecht. Zelfs dat hield de supporters niet tegen, want ze zagen hun kans schoon om het stadion binnen te raken. Mannaert bezeerde bij zijn val op de fietsenstalling zijn pols en liep ook schaafwonden op. Achteraf werd geen breuk vastgesteld, enkel een zware kneuzing.

Naast Mannaert raakte ook nog een steward gewond. hij werd door supporters in elkaar geslagen en moest nadien verzorging krijgen.

Het parket van Brugge is van plan om de beelden van uit het stadion te bekijken. “Iedereen die dat hekken voorbij is ­gegaan, beging een overtreding op de voetbalwet”, zegt voetbalprocureur Yves Segaert-Vandenbussche. “Ze riskeren dus een geldboete en een stadion­verbod.”

Bekijk hier de reactie van Club-coach Michel Preud'homme:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League