© AFP

Duitsland wil komaf maken met “Italië-trauma”

Duitsland neemt het zaterdag (21u) in de kwartfinales van het EK op tegen Italië. De Mannschaft wil in Bordeaux voor de eerste keer winnen van de Italianen op een eindronde.

Duitsland rekende in de achtste finales gemakkelijk af met Slowakije (3-0). Met Italië krijgen de troepen van Joachim Löw een ronde verder een tegenstander van een ander kaliber tegenover zich. De Duitsers trokken in een wedstrijd met inzet nog nooit aan het langste eind tegen de Italianen. In acht duels won Italië vier keer, verder waren er vier gelijke spelen. “Waarom zou ik getraumatiseerd moeten zijn door Italië?”, liet Toni Kroos echter optekenen. “Ik heb hen al verslagen in de halve finales van het EK voor beloften in 2009, mijn balans is dus meer in evenwicht”, vervolgde Mats Hummels.

De Italianen, in de groepsfase met 2-0 te sterk voor de Rode Duivels, kunnen na de Europese titelverdediger Spanje (2-0 zege voor Azzurri in achtste finales) ook de regerende wereldkampioen uit het toernooi kegelen. In het Italiaanse kamp ligt men eveneens niet wakker van de statistieken. “We bereiden ons zo niet voor: ‘We hebben al van dat team gewonnen, dus de volgende confrontatie zullen we ook wel winnen’“, aldus Alessandro Florenzi. “We werken vooral hard. We hebben zoals altijd videobeelden bekeken en zoeken naar zwakke plekken bij de tegenstander, die er overigens weinig heeft. Zij zijn wereldkampioen, zij winnen veel wedstrijden en hebben vertrouwen.”

De meest recente confrontatie met inzet tussen beide grootmachten dateert van vier jaar geleden, tijdens het EK in Polen en Oekraïne. In de halve finales ging favoriet Duitsland in Warschau met 2-1 onderuit, door twee doelpunten van Mario Balotelli. In oefeninterlands slaagden de Duitsers er wel in om Italië te kloppen. Afgelopen maart boekte de Mannschaft in München nog een 4-1 zege.

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte moet zaterdag puzzelen op het middenveld. Antonio Candreva (adductoren) en Daniele De Rossi (dij) zijn zeer twijfelachtig met blessures. Daarnaast is Thiago Motta geschorst. Löw beschikt dan weer over een volledig fitte selectie. In de halve finales wacht een duel met de winnaar van de kwartfinale tussen Frankrijk en IJsland.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer