© Fred Peeters

© Fred Peeters

thumbnail: null
thumbnail: null

Wie zet gebruikte pampers bij de OLV-Grot Hoeselt neer?

Buurtbewoner Louis Nartus sleurt ons vanop zijn bank aan de Onze-Lieve-Vrouw Grot haast van de fiets. “Want het is een schande. Al meer dan een maand wordt hier bij het vuilbakje aan de Grot een kartonnen doos vol grote mensenpampers – gebruikte ! - neergezet ! De gemeente moet daar iets tegen doen”. Schepen van leefmilieu Bert Vertessen hoopt dat de identiteit van de daders, desnoods anoniem, gemeld wordt aan de milieudienst.

Fred Peeters

En de technische dienst van de gemeente doet ook wel iets, weet Louis Nartus. “Elke donderdag ledigt de technische dienst de openbare vuilbakjes in Hoeselt en dan nemen ze die kartonnen doos ook mee. Vrijdagmorgen staat er weer een gevulde doos met menselijke uitwerpselen. Ik had hier nog mensen uit Turnhout op bezoek. “Wat is me dat me hier?”, vroegen ze me. De doos komt vermoedelijk vanuit de appartementen iets verder in de Hooilingenstraat. En ik heb ook al enkele mensen aangesproken, maar niemand weet iets?”

Schepen van leefmilieu Bert Vertessen (N-VA) werd ook al aangesproken door Louis Nartus. Hij reageert eerst met een kwinkslag: “Ik zal het dadelijk laten opruimen. Maar zoeken naar naamkaartjes in het achtergelaten afval ligt moeilijk en DNA-onderzoek wordt duur”. Om dan ernstig te vervolgen: “We hopen en doen hierbij dan ook een oproep naar sociale controle. Wie weet heeft van sluikstorten of daders mag dat anoniem melden aan de milieudienst”.

Vreest de gemeente niet nog meer sluikstorten nu de prijs van rode huisvuilzakken van Limburg.net gestegen is en de gemeente zelf geen goedkopere grijze meer verkoopt? Dat wil schepen Vertessen niet beamen. “Begin dit jaar kreeg elk gezin een pakket huisvuilzakken gratis en op de afvalfactuur van Limburg.net die volgende week verstuurd wordt komt de gemeente 50 euro tussen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer