© SVER

Iedereen mag deelnemen aan Ronde van Millegem

De kermis in Stokt is er al jaren niet meer, de kermiskoers die elk jaar werd gereden is wél blijven bestaan. Zaterdag strijdt iedereen die wil, geoefend of niet geoefend, er mee voor de overwinning.

Sofie Verheyen

In Millegem wordt er nog jaarlijks een echte pensenkoers gereden. Voetbalclub RST Millegem bereidt zich samen met Lu-Ma Keukens volop voor om er zaterdag weer een uniek gebeuren van te maken. "De kermis is er niet meer maar de koers is altijd blijven bestaan. Hoe lang al? Al zo lang dat we zelfs niet meer weten hoe lang", lachen Koen Van Baelen en Bert Van Olmen van RST Millegem. "Het is een traditie geworden. De opbrengsten gaan naar de jaarwerking van onze club. Het is geen traditionele koers maar een koers voor wielertoeristen. De sfeer aan de start is vooral gezellig en plezant. Dat is ook de bedoeling, het is een koers waar iedereen aan mag deelnemen."

GemoedelijkRSTM verdeelt drie wedstrijden over de namiddag en avond. Om 16u start de eerste koers, een ludieke ploegentijdrit voor jeugdbewegingen en andere verenigingen of vriendengroepen. "De ploegen bestaan uit zes personen en ze moeten minstens met vier weer aankomen", gaat Koen verder. "De tweede koers start om 18.30u. Aan de start staan de leden van RSTM maar ook supporters, sympathisanten en inwoners van Millegem. De laatste koers, om 20u, wordt gereden door wielertoeristen. De sfeer start dus heel gemoedelijk maar naar verloop van de avond gaat het er altijd wat serieuzer aan toe. De Sjepapkesfuif, waar we mee afsluiten, brengt de gemoedelijke sfeer weer terug." De organisatie verwacht een 120-tal deelnemers. Wie ook wil deelnemen kan nog inschrijven tot een half uur voor elke wedstrijd. De wedstrijden worden in rondes van 4.5 km gereden met start en aankomst aan het voetbalplein in de Koekoekstraat. In de prijzenpot zitten bierkorven en bloemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER