Nieuwe Schildense voetbalclub op gang getrapt

Vorige zondag vond de eerste match plaats van de nieuwe Schildense club AFC Schilde. Jeugdverantwoordelijke Kevin Nuyens is heel opgelucht dat de nieuwe club al meteen scoort bij de bevolking .

PASCAL VAN NUFFEL

"Ondertussen heeft AFC Schilde al 51 jeugdspelers en 30 senioren", vertelt Kevin, " Onlangs hebben we onze eerste senioren moeten weigeren wegens plaatsgebrek in Oelegem, waar we noodgedwongen moeten gaan spelen. En dat terwijl de velden op de rozenhoek onderbenut zijn. Wij willen ook nadrukkelijk het bestuur van Oelegem hiervoor bedanken om ons deze kans te geven om hun accommodatie te gebruiken."

"Buiten onze wedstrijden voor senioren en jeugd hebben we ook onze tweewekelijkse sessies kaboutervoetbal hetgeen een succes is. Dit is vooral gericht op lichaamscoördinatie en balgewenning voor kinderen van 3 en 4 jaar. Fantastisch om te zien is dat de jeugd van Schilde wel zin heeft om te voetballen. Voorts zijn we volop bezig met het organiseren van een voetbalstage in de krokusvakantie en een jeugdtornooi op het einde van het jaar. Ook het meisjesvoetbal willen we promoten alsook het g-voetbal voor spelers met een beperking."

Toch kende de opstart van de club een aantal problemen, maar die zouden nu definitief van de baan moeten zijn. "Ik zal het diplomatisch houden, door omstandigheden, zijn er de laatste jaren al teveel jeugdspelers van Schilde naar andere dorpen getrokken. Deze tendens willen wij nu verbreken, elke jeugdspeler heeft het recht om onder zijn eigen kerktoren te voetballen in een goede georganiseerde vereniging. AFC Schilde trekt volledig de kaart van de jeugd, groot of klein, dik of dun, iedereen is welkom en daar willen wij ons in onderscheiden. Ons voorbeeld is Kfc Halle, waar ik ook jeugdtrainer ben. Zij staan ook gekend om hun kwalitatieve jeugdwerking waar niet alleen de toptalenten een kans krijgen."

Toch vindt Kevin het ook jammer dat de gemeente niet echt meewerkt met de nieuwe club. "Zonder eigen accommodatie in Schilde zullen al onze goede bedoelingen voor de schildenaren niet haalbaar zijn dus ik hoop dat de gemeente haar gezond verstand gebruikt en niet ?s Gravenwezel twee accommodaties geeft en AFC Schilde niets."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER