Vrouw met spoed opgenomen in ziekenhuis na overdosis water

© ss

Veel water drinken is gezond. Maar te veel water binnenkrijgen, kan uitermate gevaarlijk zijn. Dat heeft een 59-jarige vrouw uit Londen aan den lijve ondervonden.

nadb

Toen de vrouw - van wie de naam niet bekend is - de eerste symptomen van een urineweginfectie opmerkte, begon ze meteen veel water te drinken. Een arts had haar namelijk ooit gezegd dat het gezond is om ieder halfuur zo’n dertig centiliter water te drinken.

Advies dat ze nauwgezet volgde. De 59-jarige vrouw dronk zelfs meer water dan nodig, omdat ze dacht dat ze zo haar “lichaam beter zou reinigen”.

Op die manier kreeg de vrouw echter een overdosis water binnen, waardoor ze op de spoedafdeling van het King’s College Hospital in Londen belandde. Daar zagen de dokters meteen dat het natriumgehalte in haar bloed gevaarlijk laag was.

In het hospitaal ging haar toestand razendsnel achteruit. “Ze begon hevig te rillen en ze was heel verward”, klinkt het. “Ze moest bovendien meermaals overgeven en ze had spraakmoeilijkheden.”

Door haar vochtinname de volgende 24 uur te beperken tot één liter, konden de artsen haar leven redden. Een overdosis water kan er namelijk voor zorgen dat de hersenen opzwellen, wat kan leiden tot verwarring, hersenbloedingen en zelfs de dood.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen