12-jarig meisje wordt moeder in Groot-Brittannië

Een twaalfjarig meisje is een van de jongste moeders in Groot-Brittannië geworden. Het meisje uit het noorden van Londen werd bezwangerd door haar één jaar oudere vriendje en heeft afgelopen zondag na acht maanden een jongetje ter wereld gebracht. Dat berichtte het Britse persbureau PA woensdag.

jrosquin

Het jonge ouderpaar zou naar verluidt al een jaar samen zijn. De grootmoeder van de baby is zelf pas 27 jaar en daarmee slechts 15 jaar ouder dan haar dochter. De grootvader heeft zich bij een radiozender gemeld en verklaard dat hij zijn dochter en het jonge gezin alle steun zal geven. "Ik zal mijn dochter alle steun geven die ze nodig heeft, met het geld dat ik door mijn eigen werk verdien", zei de man op de zender LBC.

"Kinderen van zeer jonge ouders maken een grote kans om zelf weer op jonge leeftijd ouder te worden", zei Hilary Pannack, voorzitster van de hulporganisatie Straight Talking, die zich voor jonge zwangere meisjes inzet. "Het kost de belastingbetaler gemiddeld 100.000 pond om een zwangere tiener over de eerste vijf jaar heen te helpen".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER