© Sven Van Haezendonck

Voorstanders proefopstelling plannen verrassingsactie

De voorstanders van de proefopstelling in de wijk Nekkerspoel in Mechelen hebben op Facebook een oproep gelanceerd voor een verrassingsactie. Ze willen de politiek zo een sterk signaal geven, omdat ze vinden dat de nieuwe verkeerscirculatie hun wijk net enorm veel zuurstof geeft.

Sven Van Haezendonck

Afgelopen week organiseerde het actiecomité Nekker-Noord, dat tegen de stops aan de spoorwegbruggen is, nog een mars op het stadhuis. Zo’n 250 mensen hebben eraan deelgenomen.

Maar de bewonersbeweging Thuis in Nekkerspoel, die de proefopstelling verdedigt, stelt dat een grote groep bewoners net blij is met de verhoogde veiligheid en leefbaarheid in de buurt. “Schoolomgevingen zijn veiliger geworden. Kinderen kunnen te voet of met de fiets naar scholen, of ze kunnen op een veilige manier worden afgezet aan de schoolpoort zonder toeterende auto’s”, stelt een van hen.

Met hun actie willen de positivo’s naar eigen zeggen reageren op de druk van automobilisten die Nekkerspoel niet meer kunnen gebruiken als alternatief voor de drukke verbindingswegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER