© pn

© pn

© EPA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

SERIE A. Napoli verkwanselt gouden kans, Mpoku opnieuw onderuit

Napoli nam het op de 25e speeldag in de Serie A op tegen Torino. Winst betekende dat Napoli naast AS Roma op de tweede plaats kwam. Vooral met AS Roma - Juventus in het vooruitzicht (maandag) kon Napoli dus een gouden zaak doen, maar verslikte zich tegen de ex-ploeg van JF Gillet. Het werd 1-0. Cagliari verloor in eigen huis met 1-2 van Hellas Verona. Paul-José Mpoku kreeg voor de tweede keer op rij een basisplaats van coach Gianfranco Zola en mocht de hele wedstrijd op het veld blijven.

vtvn

Napoli moest het doen zonder Dries Mertens. Die kreeg vorige week namelijk een rode kaart en zat een schorsingsdagje uit. Tegen Torino, de achtste in de stand, mocht dat echter geen probleem vormen. Toch beet Napoli de tanden stuk bij de ploeg uit Turijn. Na de eerste helft stond het nog steeds 0-0. El Kaddouri, de Marokkaanse Belg bij Torino, kreeg in die eerste helft een gele kaart.

Na de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. De Pool Glik werkte na 68 minuten de bal tegen de touwen. De centrale verdediger van Napoli kreeg veel te veel tijd en ruimte en kon zijn kopbal perfect in de hoek plaatsen. Napoli probeerde wel nog om de achterstand weg te werken, maar dat lukte niet. De beste kans van Gabbiadini spatte uiteen op de paal. In de stand blijft Napoli op de derde plaats, drie punten achter AS Roma. Het ziet ook Lazio Roma naderen tot op twee punten.

Verona wint bij Mpoku

Luca Toni en Juan Ignacio Gomez brachten Verona 0-2 voor, de aansluitingstreffer van Conti in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwam te laat. Cagliari kon nu al vijf wedstrijden op rij niet meer winnen in de Serie A en is in de stand met twintig punten weggezakt naar de achttiende plaats. Enkel Cesena (16) en rode lantaarn Parma (10) doen slechter.

Cesena, dat begin vorige maand de Belgische middenvelder Gabi Mudingayi transfervrij aantrok, heeft een goede zaak gedaan onderin het klassement. De voorlaatste won met het kleinste verschil van Udinese. Mudingayi werd pas helemaal op het einde, minuut 89, gewisseld. De enige goal viel een kwartier voor affluiten via Rodriguez. In de stand bijft Cesena echter wel voorlaatste, maar kruipt het dichter bij Cagliari. Mudingayi en co tellen nu 19 punten, eentje minder dan het team van Mpoku. Atalanta, 17e in de Serie A, liet eveneens punten liggen.

Ook zondag won Lazio Roma makkelijk op het veld van Sassuolo. Het blauwe gedeelte van Rome haalde het met 0-3. De doelpunten werden gescoord door Anderson (45), Klose (70), en Parolo (77). Rechtsachter Luis Pedro Cavanda stond de hele wedstrijd tussen de lijnen voor Lazio, dat nu 43 punten telt en hiermee op een vierde plaats staat.

AC Milan kon zaterdag alweer niet overtuigen. De Rossoneri kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Chievo en blijven daardoor pas negende in de stand.

Uitslagen:

Zaterdag

Milan - Chievo 0-0

Zondag

Cagliari - Verona 1-2Genoa - Parma uitg.Sassuolo - Lazio 0-3 Palermo - Empoli 0-0Atalanta - Sampdoria 1-2Cesena - Udinese 1-0Inter - Fiorentina 18uTorino - Napoli 1-0

Maandag

Roma - Juventus 20u45

Bekijk hier de stand in de Serie A.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal